عصر قم

آخرين مطالب

کشف ماده‌ای جدید که درمان سرطان را متحول می‌سازد علمی

کشف ماده‌ای جدید که درمان سرطان را متحول می‌سازد
  بزرگنمايي:

عصرقم- این ماده کامپوزیت که در مقاله‌ای در نشریه «شیمی طبیعت» توصیف شده است از ذرات نانوی بسیار ریز سیلیکون و یک عنصر ارگانیک ساخته شده که ارتباط نزدیکی با مواد مورد استفاده در تلویزیون‌های OLED دارد. این ماده قادر است سرعت تبادل انرژی بین دو مولکول را افزایش بدهد و همچنین نور با انرژی پایین را به نور با انرژی بالا تبدیل کند.

تنها تعداد معدودی از آزمایشگاه ها در جهان قادر به تولید ذرات نانوی سیلیکون با خصوصیات درست هستند. یکی از این آزمایشگاه ها تحت ریاست «لونزو مانگولینی» استاد مهندسی مکانیک و علوم مواد دانشگاه کالیفرنیا قرار دارد که به اختراع فرایند تولید آنها کمک کرده است.

مانگولینی گفت: این ماده جدید تلاش های قبلی برای ساخت چیزی که بطور موثر انرژی را بین اجزای متفاوت مبادله کند، ارتقا می‌دهد. فرصت‌های زیادی برای استفاده از این قابلیت در کابردهای گسترده و مختلفی وجود دارد اما شاید مهمترین کاربرد آن از منظر سلامت انسانی، کاربرد آن برای درمان سرطان است.

بر اساس این گزارش، نور با انرژی بالا مانند نور لیزر فرابنفش می‌تواند رادیکال‌های آزاد قادر به حمله به بافت سرطانی تشکیل دهد. اما نور فرابنفش به اندازه کافی در درون بافت وارد نمی‌شود تا رادیکال‌های درمانی را در نزدیکی محل تومور تولید کند. از سوی دیگر، نور نزدیک به مادون قرمز تا اعماق بدن نفوذ می‌کند اما انرژی کافی برای تولید رادیکالها را ندارد.

تیم تحقیقاتی یاد شده نشان داده است که با این ماده جدید امکان دست یافتن به انتشار نور با انرژی بالاتر نسبت به نور تابانده شده به این ماده وجود دارد که به آن تبدیل فوتون (photon up-conversion) گفته می‌شود. این «نقطه‌های» سیلیکونی که پایه این ماده با انرژی بالا را تشکیل می‌دهند، علاوه بر اینکه کارآمد هستند سمی هم نیستند.

 

گرفتن نور با انرژی پایین و تبدیل آن به شکل با انرژی بالاتر می‌تواند برای تقویت کارآمدی سلول‌های خورشیدی نیز مورد استفاده قرار گیرد. سلول‌های خورشیدی به این ترتیب می‌توانند نور نزدیک به مادون قرمز را که بطور طبیعی از درون آنها عبور می‌کنند نیز جذب کنند. این ماده زمانی که بهینه‌سازی شود می‌تواند اندازه پنل‌های خورشیدی را تا حد 30 درصد کاهش بدهد.

کاربردهای مختلفی با دربرگیری نور مادون قرمز وجود دارد که با این ماده جدید سیلیکونی نقطه‌پایه (silicon dot-based) امکان بهبود آنها وجود دارد. این کاربردها شامل تصویربرداری زیستی،‌ چاپ سه بُعدی بر مبنای نور و حسگرهای نوری کمک‌کننده به خودروهای بدون راننده برای عبور از شرایط آب وهوای مه‌آلود می‌شود.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/546524/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

شهید آیت‌الله آل‌هاشم؛ مظهر سادگی مردمداری

سفر آیت الله جوادی به عتبات عالیات + تصاویر

سفر آیت الله جوادی به عتبات عالیات و دیدار با علما + تصاویر

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

ز دور باش حوادث دلم

امام‌جمعه قم: از حق غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

رونمایی پوما از توپ رسمی ال‌کلاسیکو

پایان بزرگ‌ترین اضطراب پورموسوی در مس

بازگشت مهرداد محمدی بعد از 200 روز

ژابی به‌ درد رئال می‌خورد چون اداره مالیات را برد!

قلعه‌نویی: درخواست ما بازی با تیم های بزرگ دنیا است.

فرجی و دستور ویژه کارتال؛ 11 نفره تمام می‌کنیم

گروسیان علیه غول‌کشی دوباره شمس‌آذر

مهاجم پرسپولیس در آستانه توافق با فولاد

تغییر موضع آموریم؛ کاسمیرو دیگر فروشی نیست!

طارمی برای مهار یامال تمرین کرده بود

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

روغن خوب، کدام است؟ سردرگمی در قفسه‌ها

یائسگی میتونه باعث افسردگی بشه؟!

کارشناس ضدانقلاب، «خلیج فارس» را هم فروخت!

عراقچی به پاپ جدید پیام داد

نوبخت: گفته بودیم اگر توافق نشود، سال 1404 نرخ ارز به 110 هزار تومان می‌رسد

ویتکاف برای مذاکره با ایران راهی عمان می‌شود

شبا نذاره غصه و تنهایی مزاحمت شه!

تغییر ساعت آغاز به کار متروی تهران از فردا

تشدید مراقبت از بیماری‌های حاد تنفسی با تاکید بر کرونا و آنفلوانزا

یک مقام آگاه از قوه قضاییه: حکم قطعی برای تتلو صادر نشده است

طلاق همسر لمان پس از رسوایی اره برقی!

پیشنهاد عجیب به لینه‌کر؛ اجرای برنامه آشپزی!

فرصت بزرگ گولر؛ درخشش برابر بارسا!

گل باقری به تراکتور تکرار شد!

تکواندو نونهالان جهان؛ رقبای چهار نماینده کشورمان مشخص شد

عموزاد: در فینال فنی خوردم که غافلگیر شدم

زارع: باید اشتباهات گذشته‌ام را جبران کنم

واکنش بخش رسانه‌ای تیم ملی به بیانیه مس رفسنجان

مراسم اهدای جام قهرمانی رقابت‌های کشتی جام تختی

سوالات و اعتراض تند سرمربی سپاهان از خود و بازیکنان!

مراقبت های پوستی

بعد از دیدن عوارض یائسگی به پزشک مراجعه کنیم؟

چرا اعرابِ مخالف برجام، حامی مذاکرات کنونی ایران و آمریکا هستند؟

تسنیم: مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان قطعی شد

ادعاهای نماینده ترامپ درباره برنامه‌ هسته‌ای ایران