عصر قم

آخرين مطالب

گذر معیار نخبگی، از مقاله‌نویسی به توانمندی در حل مسائل کشور علمی

گذر معیار نخبگی، از مقاله‌نویسی به توانمندی در حل مسائل کشور
  بزرگنمايي:

عصرقم- اصلی ترین معیارهای تشخیص نخبگی در طول دهه های گذشته بیشتر مبتنی بر توانمندی هایی از جمله کسب رتبه در المپیادها و آزمون های مختلف علمی دانشگاهی یا انتشار مقالات در مجلات معتبر خارجی بوده است؛ معیارهایی بیشتر کمّی که مدتی است دست اندرکاران بنیاد ملی نخبگان را برآن داشته است که شاخص های دیگری را به شاخص های فعلی اضافه کنند؛ مثلا اینکه مدارج علمی کسب شده یا مقالات منتشره در مجلات خارجی معتبر چه خروجی ملموسی برای رفع مسائل و چالش های مختلف کشور در بخش های مختلف داشته است.

هدف معاونت علمی در دوره جدید مدیریتی؛ گسترش دامنه حمایت از متخصصان

رییس بنیاد ملی نخبگان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی تغییر فرایند شناسایی و ارزیابی نخبگان و همچنین شرکت های دانش بنیان برای استفاده از امتیازات مربوطه اظهار داشت: در حوزه تغییر فرایند شناسایی شرکت های فناور و دانش بنیان به منظور اعطای مجوز دانش بنیانی، مطالعاتی ارزشمند توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شده است که به زودی نتایج آنها اعلام خواهد شد.

ناصر باقری مقدم با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در گسترش کمی و کیفی حوزه دانش بنیان در کشور گفت: اگر کلی بخواهم بگویم در دوره جدید مدیریتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری سعی بر آن است که هرچه قدر بتوانیم دامنه متخصصان و شرکت های دانش بنیان را در کشور گسترش دهیم و در ادامه نیز پوشش حمایتی مناسب تری از فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری کشور داشته باشیم.

وی اضافه کرد: این مطالعات و بررسی ها نهایی شده است و به محض جمع بندی توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اعلام می شود.

معیارهای نخبگی؛ حرکت از معدل و مقاله محوری به سمت حل مسائل کشور

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به این سوال که هم اکنون مرجعیت اصلی و رسمی شناسایی نخبگان در کشور برعهده چه نهادی است، این بنیاد را تنها مرجع استاندارد شناسایی نخبگان کشور دانست و گفت: به طورحتم افراد مستعد متعلق به این آب و خاک هستند و این بنیاد وظیفه خدمات رسانی، تکریم و الگوسازی آنها را عهده دار است.

باقری مقدم در پاسخ به این سوال که نحوه شناسایی نخبگان در فرآیند جدید تعریف شده توسط بنیاد ملی نخبگان به چه شکلی است با اشاره به اینکه، شناسایی نخبگان و مستعدان کشور دچار چند تغییر اساسی شده است، افزود: نخستین تغییر در این فرآیند شامل شناسایی منفعل به شناسایی فعال است.

وی در توضیح بیشتری گفت: در سال های گذشته سامانه ای برای شناسایی نخبگان وجود داشت که افراد اطلاعات و مشخصات خود را در آن بارگذاری می کردند اما در روش تکمیلی جدید بنیاد خود به صورت فعال و با مراجعه به نهادهای تخصصی اقدام به شناسایی نخبگان می کند و با این روش بانک داده‌های نخبگان به سرعت افزایش خواهد یافت.

باقری مقدم یکی دیگر از تغییرات در فرآیند ارزیابی و شناسایی یک فرد نخبه را مربوط به تغییرات از معیارهای صرفا «علمی» به معیارهای «اثربخشی» عنوان کرد و افزود: پیش از این، معیار احراز نخبگی شامل معدل و تعداد مقاله بود در صورتی که در شرایط جدید به رویکردهای رفع مسائل کشور نیز توجه شده است.

ویاظهار داشت: سال های گذشته تعریف ما از نخبه شامل افرادی بود که در آزمون های مختلف معدل های بالا کسب کرده یا دارای مقالات علمی مناسبی بودند. با توجه به رهنمودهای سال گذشته رهبر معظم انقلاب، بنیاد ملی نخبگان معیارهای دیگری از جمله رفع مسائل داخلی کشور بواسطه پروژه های تحقیقاتی ارزشمند را با امتیازات بالا به معیارهای فعلی اضافه کرد.

باقری مقدم تاکید کرد: هرچه اساتید و دانشجویان از توان علمی و پژوهشی بیشتری برای رفع مسائل کشور برخوردار باشند، در نتیجه از امتیازات و تسهیلات بیشتر نخبگی از سوی بنیاد ملی نخبگان بهره مند خواهند شد. ضمن اینکه ساحت‌های نخبگی نیز از علمی به سایر زمینه‌ها مانند فناوری، صنعتی، مدیریتی، فرهنگی و هنری توسعه خواهد یافت.

روش شناسایی نخبگان به چه شکلی است؟

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در خصوص روش شناسایی نخبگان نیز توضیح داد: تاکنون هر فرد مستعد سرآمد یا نخبه صرفا از سمت بنیاد در قالب طرح‌های بنیاد، پشتیبانی‌ها و جوایزی دریافت می کرد اما در حال حاضر برای تحقق حکمرانی نخبگان، کشور نیاز دارد تا نخبگان واقعی در یک ساز و کار دقیق در حوزه های مختلف شناسایی شوند تا با مرجعیتی که از آن برخوردارند در جامعه پیرامونی خود اثرگذار و در تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها نقش آفرین باشند.

باقری مقدم در پاسخ به اینکه با چه روش هایی نخبگان شناسایی می شوند نیز اظهار داشت: این به دو روش «کمی» و «کیفی» است به طوری که در روش «کمی» با استفاده از ابزارهایی همچون نرم‌افزارهای جستجو و علم‌سنجی و هوش مصنوعی نخبه شناسایی و در روش «کیفی» نیز از طریق نظرات اساتید و برجستگان علمی کشور و نهادهای تخصصی هر بخش، به صورت شبکه‌ای این شناسایی تکمیل می شود.

وی با بیان اینکه، تغییر سوم در فرآیند شناسایی نخبگان مربوط به رتبه بندی نخبگان است، گفت: برخی از مخاطبان بنیاد ملی نخبگان افرادی هستند که مستعد هستند و به تازگی مسیر نخبگی را آغاز کرده اند و برخی دیگر پله‌های نخبگی را با تلاش بیشتری طی کرده و در جایگاه‌های سرآمدی و نخبگی قرار گرفته‌اند؛ بنابراین هر چه از دامنه مستعدان به سمت قله‌های نخبگی حرکت کنیم، به طور طبیعی تعداد افراد نخبه محدودتر می شوند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: این بنیاد تلاش دارد مسائل موجود در کشور را با استفاده از توانمندی نخبگان و در قالب تیم‌های نخبگانی، حل و فصل کند. به همین منظور طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، 500 تیم نخبگانی و دانشگاهی که هر کدام از آنها توسط یک استاد خبره راهبری می‌شوند، حول 500 مساله کشور تشکیل شده‌اند تا این تیم‌ها بتوانند داشته‌ها، اندوخته‌ها و ظرفیت‌های خود را برای حل مسائل مدنظر بکار بندند.

باقری مقدم ادامه داد: این مسائل از همه استان‌های کشور شناسایی و احصا شده است. هر استان حداقل سه مساله مطرح کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/537908/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

الگوی مدیریتی آیت‌الله رئیسی باید به فرهنگ اجرایی کشور تبدیل شود

روزگار از من گرفت

هشدار درباره کلاهبرداری از مسافران حج و عتبات

استفاده از دوربین‌های چهره‌خوان تکذیب شد

مرگ خاموش علم در خزر؛ پژوهشکده‌ای که قربانی زمین‌خواری شد

فرونشست زمین تهدیدی جدی برای آینده تهران

کنایه‌های پیمان یوسفی به برخی افراد سیاسی با کری‌خوانی‌های عجیب در فوتبال

صدور رأی نهایی کمیته استیناف فدراسیون شمشیربازی درباره پاکدامن و رهبری

یک نیمه‌ کلین شیت به نام گلر جوان پرسپولیس

بازیکنی که بارسلونا می‌خواهد او را بالای 70 میلیون یورو بفروشد

آخرین خبرها از پیوستن ماتزاری به استقلال و واکنش پیمان یوسفی

آیتم برنامه ورزش و مردم از درخشش طارمی در نیمه نهایی لیگ قهرمانان

دومین خرید سپاهان هم لو رفت!

تیم پزشکی پرسپولیس گل سه‌ امتیازی زد!

پایان عصر آنچلوتی در رئال مادرید

دنیامالی: فوتبال ساحلی با افتخار حذف شد!

زیاد نشستن این بلا را سرتان می‌آورد

قالیباف: من هیچ وقت با مذاکره مخالف نبودم/ مگر می‌شود بدون دنیا زندگی کرد

واکنش زینب سلیمانی به ماجرای ترامپ و نام خلیج فارس

ماجرای نقشه‌ نصب شده بر دیوار اتاق رئیس دستگاه دیپلماسی کویت از زبان سفیر پیشین ایران

فرمانده کل ارتش: ارتقاء توان عملیاتی و حفظ آمادگی رزمی رسالت اصلی نیروهای پدافندی است

شاعرانه/ رفت عمر من از دست من

حوزه علمیه قم در نقشه راه رهبری؛ پیشتازی علمی، انقلابی‌گری و تمدن‌سازی

جزئیات تاثیر سوابق تحصیلی در گروه‌های آزمایشی کنکور اعلام شد

شعرخوانی جناب‌خان در وصف پرافتخارترین دونده ایران

سریع‌ترین شناگر ایران: به جای قول پاداش، الان کمک مالی کنید

صدی چند میسوزونی؟ شوخی جناب‌خان با حسن تفتیان

تولد گرفتن برای حسن تفتیان به سبک جناب‌خان

وقتی حسن تفتیان با سرعتی که داره به داد مهمون بد حالش میرسه

خاطره‌ای که حسن تفتیان از مسابقه ورودی المپیک فاش کرد

پایان یک رویا؛ مصدومیت لبـران جیمز و شکست پروژه لیکرز

پیاده‌روی 32 کیلومتری با لباس خواب پس از شکست سلتیکس!

تصویری از ساق‌بند خاص مهاجم استقلال

سرنوشت طارمی به فینال چمپیونز لیگ گره خورد

فواید شگفت انگیز نوشیدن آب لیمو/ بهترین زمان مصرف

عراقچی: استخدام یک فرقه منحرف توسط نتانیاهو برای انتشار اطلاعات مثلا ترسناک، نشانه کمال استیصال است

توضیحات بقائی در مورد سفر عراقچی به عربستان و قطر

قالیباف: هیچ‌کس مخالف ارتباط با دنیا نیست

روزی شلوغ البته نه برای همه!

باران و رعد و برق در برخی استان‌های کشور

آموزش و پرورش: از کنکور 1406 به بعد ساختار امتحانات نهایی تغییر نخواهد کرد

اولین روزی که ژاوی به یامال 16ساله در ترکیب اصلی بارسا بازی داد

لحظاتی با مهدی طارمی بعد از صعود به فینال لیگ قهرمانان اروپا

رختکن پاری‌سن‌ژرمن بعد از برد آرسنال و صعود به فینال

کلودیو رانیری چطور باشگاه محبوبش را نجات داد؟

واکنش پیام نیازمند به گل اورونوف

آموریم دوباره در رختکن یونایتد خودزنی کرد!

جناب‌خان و انتخابی تیم ملی دوومیدانی و رقابت با حسن تفتیان

توضیح حسن تفتیان از حساسیت‌های رشته دوومیدانی

خاطره جالب حسن تفتیان از دزدیدن کتونی‌هایش قبل از مسابقه