عصر قم

آخرين مطالب

گذر معیار نخبگی، از مقاله‌نویسی به توانمندی در حل مسائل کشور علمی

گذر معیار نخبگی، از مقاله‌نویسی به توانمندی در حل مسائل کشور
  بزرگنمايي:

عصرقم- اصلی ترین معیارهای تشخیص نخبگی در طول دهه های گذشته بیشتر مبتنی بر توانمندی هایی از جمله کسب رتبه در المپیادها و آزمون های مختلف علمی دانشگاهی یا انتشار مقالات در مجلات معتبر خارجی بوده است؛ معیارهایی بیشتر کمّی که مدتی است دست اندرکاران بنیاد ملی نخبگان را برآن داشته است که شاخص های دیگری را به شاخص های فعلی اضافه کنند؛ مثلا اینکه مدارج علمی کسب شده یا مقالات منتشره در مجلات خارجی معتبر چه خروجی ملموسی برای رفع مسائل و چالش های مختلف کشور در بخش های مختلف داشته است.

هدف معاونت علمی در دوره جدید مدیریتی؛ گسترش دامنه حمایت از متخصصان

رییس بنیاد ملی نخبگان معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری در پاسخ به سوالی در خصوص چگونگی تغییر فرایند شناسایی و ارزیابی نخبگان و همچنین شرکت های دانش بنیان برای استفاده از امتیازات مربوطه اظهار داشت: در حوزه تغییر فرایند شناسایی شرکت های فناور و دانش بنیان به منظور اعطای مجوز دانش بنیانی، مطالعاتی ارزشمند توسط معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری انجام شده است که به زودی نتایج آنها اعلام خواهد شد.

ناصر باقری مقدم با اشاره به تاکیدات رهبر معظم انقلاب در گسترش کمی و کیفی حوزه دانش بنیان در کشور گفت: اگر کلی بخواهم بگویم در دوره جدید مدیریتی معاونت علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری سعی بر آن است که هرچه قدر بتوانیم دامنه متخصصان و شرکت های دانش بنیان را در کشور گسترش دهیم و در ادامه نیز پوشش حمایتی مناسب تری از فعالان زیست بوم نوآوری و فناوری کشور داشته باشیم.

وی اضافه کرد: این مطالعات و بررسی ها نهایی شده است و به محض جمع بندی توسط معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان ریاست جمهوری اعلام می شود.

معیارهای نخبگی؛ حرکت از معدل و مقاله محوری به سمت حل مسائل کشور

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در پاسخ به این سوال که هم اکنون مرجعیت اصلی و رسمی شناسایی نخبگان در کشور برعهده چه نهادی است، این بنیاد را تنها مرجع استاندارد شناسایی نخبگان کشور دانست و گفت: به طورحتم افراد مستعد متعلق به این آب و خاک هستند و این بنیاد وظیفه خدمات رسانی، تکریم و الگوسازی آنها را عهده دار است.

باقری مقدم در پاسخ به این سوال که نحوه شناسایی نخبگان در فرآیند جدید تعریف شده توسط بنیاد ملی نخبگان به چه شکلی است با اشاره به اینکه، شناسایی نخبگان و مستعدان کشور دچار چند تغییر اساسی شده است، افزود: نخستین تغییر در این فرآیند شامل شناسایی منفعل به شناسایی فعال است.

وی در توضیح بیشتری گفت: در سال های گذشته سامانه ای برای شناسایی نخبگان وجود داشت که افراد اطلاعات و مشخصات خود را در آن بارگذاری می کردند اما در روش تکمیلی جدید بنیاد خود به صورت فعال و با مراجعه به نهادهای تخصصی اقدام به شناسایی نخبگان می کند و با این روش بانک داده‌های نخبگان به سرعت افزایش خواهد یافت.

باقری مقدم یکی دیگر از تغییرات در فرآیند ارزیابی و شناسایی یک فرد نخبه را مربوط به تغییرات از معیارهای صرفا «علمی» به معیارهای «اثربخشی» عنوان کرد و افزود: پیش از این، معیار احراز نخبگی شامل معدل و تعداد مقاله بود در صورتی که در شرایط جدید به رویکردهای رفع مسائل کشور نیز توجه شده است.

ویاظهار داشت: سال های گذشته تعریف ما از نخبه شامل افرادی بود که در آزمون های مختلف معدل های بالا کسب کرده یا دارای مقالات علمی مناسبی بودند. با توجه به رهنمودهای سال گذشته رهبر معظم انقلاب، بنیاد ملی نخبگان معیارهای دیگری از جمله رفع مسائل داخلی کشور بواسطه پروژه های تحقیقاتی ارزشمند را با امتیازات بالا به معیارهای فعلی اضافه کرد.

باقری مقدم تاکید کرد: هرچه اساتید و دانشجویان از توان علمی و پژوهشی بیشتری برای رفع مسائل کشور برخوردار باشند، در نتیجه از امتیازات و تسهیلات بیشتر نخبگی از سوی بنیاد ملی نخبگان بهره مند خواهند شد. ضمن اینکه ساحت‌های نخبگی نیز از علمی به سایر زمینه‌ها مانند فناوری، صنعتی، مدیریتی، فرهنگی و هنری توسعه خواهد یافت.

روش شناسایی نخبگان به چه شکلی است؟

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان در خصوص روش شناسایی نخبگان نیز توضیح داد: تاکنون هر فرد مستعد سرآمد یا نخبه صرفا از سمت بنیاد در قالب طرح‌های بنیاد، پشتیبانی‌ها و جوایزی دریافت می کرد اما در حال حاضر برای تحقق حکمرانی نخبگان، کشور نیاز دارد تا نخبگان واقعی در یک ساز و کار دقیق در حوزه های مختلف شناسایی شوند تا با مرجعیتی که از آن برخوردارند در جامعه پیرامونی خود اثرگذار و در تصمیم گیری‌ها و تصمیم سازی‌ها نقش آفرین باشند.

باقری مقدم در پاسخ به اینکه با چه روش هایی نخبگان شناسایی می شوند نیز اظهار داشت: این به دو روش «کمی» و «کیفی» است به طوری که در روش «کمی» با استفاده از ابزارهایی همچون نرم‌افزارهای جستجو و علم‌سنجی و هوش مصنوعی نخبه شناسایی و در روش «کیفی» نیز از طریق نظرات اساتید و برجستگان علمی کشور و نهادهای تخصصی هر بخش، به صورت شبکه‌ای این شناسایی تکمیل می شود.

وی با بیان اینکه، تغییر سوم در فرآیند شناسایی نخبگان مربوط به رتبه بندی نخبگان است، گفت: برخی از مخاطبان بنیاد ملی نخبگان افرادی هستند که مستعد هستند و به تازگی مسیر نخبگی را آغاز کرده اند و برخی دیگر پله‌های نخبگی را با تلاش بیشتری طی کرده و در جایگاه‌های سرآمدی و نخبگی قرار گرفته‌اند؛ بنابراین هر چه از دامنه مستعدان به سمت قله‌های نخبگی حرکت کنیم، به طور طبیعی تعداد افراد نخبه محدودتر می شوند.

قائم مقام بنیاد ملی نخبگان تصریح کرد: این بنیاد تلاش دارد مسائل موجود در کشور را با استفاده از توانمندی نخبگان و در قالب تیم‌های نخبگانی، حل و فصل کند. به همین منظور طبق برنامه‌ریزی انجام‌شده، 500 تیم نخبگانی و دانشگاهی که هر کدام از آنها توسط یک استاد خبره راهبری می‌شوند، حول 500 مساله کشور تشکیل شده‌اند تا این تیم‌ها بتوانند داشته‌ها، اندوخته‌ها و ظرفیت‌های خود را برای حل مسائل مدنظر بکار بندند.

باقری مقدم ادامه داد: این مسائل از همه استان‌های کشور شناسایی و احصا شده است. هر استان حداقل سه مساله مطرح کرده است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/537908/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

چهار کشته و 10 مفقودی در حادثه سیل جنوب چین

2 عادت ناسالم که بدن را فرسوده و چاق می‌کند

آیت‌الله گرامی در گفت و گو با جماران: یکی از عوامل مهم لغو رفراندوم اصلاحات ارضی از سوی شاه اعتراض آیت الله بروجردی بود/ مقام ایشان در بُعد معنوی بسیار بالا بود ولی مثل بسیاری از مدعیان امروزی نبود که خود را مطرح کند

آیت‌الله رئیسی وارد قلب اقتصادی پاکستان شد

داستان‌هایی از کریستین اندرسون با لهجه فارسی

راه‌اندازی چهارمین قطار قم_مشهد با تکیه بر توان تولید داخل

سند چشم‌انداز بلندمدت در حوزه گردشگری قم طراحی شود

مهار آتش‌سوزی گسترده کارخانه پارافین شهرک صنعتی شکوهیه قم

آغاز ثبت‌ سفارش کتاب‌های درسی از فردا

چرا پاهایمان خواب می‌رود و گزگز می‌کند؟

سقف جدید برداشت از حساب های بانکی ابلاغ شد

نجات جان 23 نفر در حادثه آتش‌سوزی آپارتمان 6 طبقه در قم/مصدومیت آتش‌نشان قمی

نجات 23 نفر در حادثه آتش‌سوزی آپارتمان 6 طبقه در قم

کمبود 1000 نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم

دستگیری اولین سارقی که با پابند الکترونیکی قصد سرقت داشت!

آخرین وضعیت بازگشایی راه‌های سیل‌زده

چهارمین قطار مسافربری قم ـ مشهد راه‌اندازی شد

ورزش عصرگاهی برای افراد چاق مفیدتر است

مراسم اولین سالگرد شهادت آیت الله سلیمانی در زاهدان برگزار می شود

کتاب «قوانین و مقررات صادرات و واردات» منتشر شد

فرزندان این گروه از خدمت سربازی معاف می‌شوند

برگزاری کنفرانس علمی ادواری «بازتوانی بیماری های عصبی – کمر درد»

قبل از ورزش غذا بخوریم یا بعد از ورزش؟

آیت‌الله رییسی به کراچی رفت

تأکید آیت‌الله نوری همدانی بر توجه به تفسیر قرآن

شاعرانه/ چه خوش است با خیال تو نهفته رازکردن

عرضه رمان ایرانی «باغ کَج» در بازار نشر

برگزاری بزرگترین ماراتن علمی کشور با حضور 17514 نفر در قم

قم کمبود پزشک متخصص و عمومی دارد

اختصاص 10 هزار میلیارد ریال به محلات کم برخوردار قم

نخستین گوساله‌ گوزن زرد ایرانی در پارک ملی کرخه متولد شد

علت بی حسی پا پس از جراحی دیسک کمر

این ویتامین‌ها را بخورید؛ لاغر بمانید

مدیر حوزه های علمیه با آیت الله جوادی آملی دیدار کرد+تصاویر

شعری فوق العاده زیبا از مولانا

داستانک/ دوستت دارم

(ویدیو) آتش‌سوزی گسترده در شهرک شکوهیه قم

ادامه اجرای طرح «زیست شبانه» و نظارت بر فعالیت‌های اصناف در قم

آتش سوزی مهیب در یک واحد صنعتی شهرک شکوهیه قم

برداشت 22 میلیون مترمکعب آب غیرمجاز از چاه‌های غیرمجاز در قم

پاکسازی محدوده شهر قم از زباله‌های پلاستیکی توسط دانش آموزان

آغاز ساخت 600 واحد مسکونی کارکنان دادگستری قم

انهدام بیش از 1680 باند توزیع موادمخدر در سال قبل

اظهارات «تتلو» در دومین جلسه دادگاه: بابت همه اشتباهاتم عذرخواهی می‌کنم

واکنش وزارت بهداشت به ماجرای توزیع قلیان اکسیژن در کافه‌ها

ماجرای دختری که فوتش سوژه رسانه‌های معاند شده بود

آماده‌باش کامل راهداری استان قم به‌دنبال احتمال وقوع سیلاب‌های فصلی

برگزاری دومین کنگره 8 هزار شهید گیلان با حرکت جهادی

تشخیص اوتیسم قبل از تولد امکانپذیر است؟

هشدار دانشمندان؛ همه‌گیری آنفلوانزا در جهان