عصر قم

آخرين مطالب

چرا حسین زمان مهاجرت نکرد؟ فرهنگی

چرا حسین زمان مهاجرت نکرد؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - عبدالجبار کاکایی معتقد است که حسین زمان می‌خواست موسیقی را در خدمت محتوا قرار دهد. محتوای آثارش هم همواره تحولات اجتماعی بود، غالبا آثارش محتوای اجتماعی داشتند و ترانه‌هایی که انتخاب می‌کرد معنا گرا بود. هیچ‌گاه دنبال ریتم و سرگرمی و ورود به بازار و این موارد نبود

حسین زمان خواننده‌ ای که دنبال اصلاح امور بود
حسین زمانی هنرمندی که روز پنجشنبه 21 اردیبهشت پس از چند ماه درگیری با بیماری سرطان کبد جان خود را در بخش مراقبت‌های ویژه از دست داد.
این هنرمند امروز در بهشت زهرا به خاک سپرده شد در این مراسم حمیدرضا نوربخش هم حضور داشت. او درباره زمان گفت: «پس از سال‌های ابتدایی دهه هفتاد بود که حسین زمان پا به عرصه فعالیت گذاشت آن هم زمانی که موج جدیدی از موسیقی آمده بود. حسین زمان از همان ابتدا نشان داد که هنر برای او سرگرمی و تفریح نیست و این را انتخاب کرده بود.»
مدیرعامل خانه موسیقی اضافه کرد: «زمان هنرمندی بود که از سردرد می خواند. و خوب اینگونه خواندن و از درد خواندن خواه‌ناخواه مشکلاتی را در پی خواهد داشت. امیدوارم همه ما بتوانیم به تعهدمان در زندگی عمل کنیم و زمانی که می‌رویم، پیش خودمان و مردممان و خدای خودمان شرمنده نباشیم.»
به همین بهانه و برای صحبت بیش‌تر درباره حسین زمان سراغ عبدالجبار کاکایی ، شاعر و ترانه سرا رفتیم و به گفت‌وگو با این هنرمند پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.
درباره رفاقتتان با حسین زمان بگویید.
من با حسین زمان رفاقت داشتم و در آلبوم قرار عاشقی با هم کار کرده بودیم و حسین ترانه‌هایی از من را اجرا کرد، درباره شخصیت و خصوصیات اخلاقی حسین هم باید بگویم که در تلاوت، اعتقاد و ایمان، جزو نوابغ موسیقی بود.
درباره حواشی و محدودیت‌هایی که درباره ایشان اعمال می‌شد چه می‌دانید؟
درباره موضوعات حاشیه‌ای هم می‌دانم که محدودیت‌های شدیدی علیه ایشان اعمال می‌شد، حتی ترانه‌هایی که ارسال می‌کرد هم با این موضوع مواجه بود و مسئله هم این نبود که چه کسی ترانه را نوشته، موضوع این بود که حسین زمان می‌خواهد آن را بخواند و بعضا در این میان مشکلاتی پیش می‌آمد که از من کمک می‌خواست و چون مدت محدودی عضو شورای شهر بودم، پا در میانی می‌کردم و سعی می‌کردیم محدودیت‌ها را برطرف کنیم تا آثار حسین منتشر شود.
حسین صدای بسیار خوبی داشت و من هم مانند بسیاری از اهالی جامعه موسیقی ایران از نبود او اندوهگینم. حسین تحت فشار نهادهای فرهنگی اجازه برگزاری کنسرت نداشت. من بابت محدودیت‌هایی که شامل افرادی چون حسین شده، بسیار زیاد متاسفم. در نهایت هم بیماری به او اجازه ادامه حیات نداد.
بسیاری حسین زمان را هنرمندی سیاسی می‌دانستند و به واسطه همین ماجرا هم او اجازه فعالیت پیدا نکرد، چرا هیچ‌گاه مهاجرت نکرد؟ آیا اصلا حرفی از این ماجرا می‌زد؟
حسین هیچ‌وقت نمی‌خواست که مهاجرت کند چون این آدم از جنس ماندن بود، نه رفتن! حسین از نسل پنجاه و هفتی‌ها بود، آن‌هایی که ناگهان برای تغییر سیاسی در جامعه ایران به پا خواستند و پای حرفشان نیز ایستادند. حسین از این نسل بود، این نسل، یعنی متولدین دهه چهل و پنجاه که قدرت عمل و اراده آن‌ها در دهه شصت با شروع جنگ و پشت سر گذاشتن انقلاب نمایان شد و تمام تلاششان برای ایجاد اصلاحات در نظام سیاسی را به کار گرفتند.
او کسی نبود که با چند دلشکستگی بخواهد مهاجرت کند، آن‌ها پای آرمانی ایستاده بودند که بخاطر آن قسم خورده بودند، در یک جنبش تاریخی شرکت کرده بودند و برای به روز کردن این جنبش و تفکر دینی که پشت آن بود و منجر به انقلاب شد، تلاش می‌کردند.
حسین منتقد وضعیت پیش‌آمده بود و از نسلی هم بود که حاضر به ترک نبود، چون خودش معمار این بنا بود، بنایی که برای ساخت آن باید پاسخگوی تاریخ بود. او نه میل به عقب‌نشینی داشت و نه میل به مهاجرت فقط دنبال تحقق آرمان‌های نسل 57 بود.
چرا حسین زمان مهاجرت نکرد؟/ خواننده‌ای که دنبال اصلاح امور بود/ زمان دنبال تحقق آرمان‌های نسل 57 بود
عبدالجبار کاکایی
حسین زمان دینش را به جامعه ادا کرد؟ جامعه چطور؟ او دینش را به زمان ادا کرد؟
بخش وسیعی از جامعه فعلی ما را نسل‌ها جوان از جمله متولدین دهه هشتاد و نود تشکیل داده‌اند و طبیعتا این نسل خیلی اقبالی نسبت به حسین زمان و آرمان‌هایش ندارند. از طرفی هم برخی ایدئولوژی‌ها باعث ایجاد محدودیت برای حسین زمان شدند. در این میان بخسی از جامعه متوسط ماست که صدای حسین زمان را می‌شنود. همین امروز که اخبار مربوط به درگذشت ایشان را جست‌وجو می‌کردم، چهره‌های موقر و متشخصی در مراسم این هنرمند حضور داشتند و بسیار هم از بروز این اتفاق متاثر و ناراحت بودند.
بسیاری از هنرمندان ما مثل حسین، فریدون و حبیب که در انزوا و محرومیت درگذشتند و آنطور که باید قدر آن‌ها دانسته نشد و به ‌آن‌ها فضا داده نشده تا بتوانند کنار دوست داران و مخاطبانشان باشند و آن‌ها هم نتوانستند توانمندی‌هایشان را به نمایش بگذارند و متاسفانه حسین هم قربانی این بی‌عدالتی شد.
ویژگی برتر و متمایز آثار حسین زمان چه بود؟
محتواگرایی، ایشان می‌خواست موسیقی را در خدمت محتوا قرار دهد. محتوای آثارش هم همواره تحولات اجتماعی بود، غالبا آثارش محتوای اجتماعی داشتند و ترانه‌هایی که انتخاب می‌کرد معنا گرا بود. هیچ‌گاه دنبال ریتم و سرگرمی و ورود به بازار و این موارد نبود. حسین مسئولیت اجتماعی داست و برای رسیدن به آن موسیقی برایش وسیله بود.
منبع: khabaronline.ir

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/537720/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

مراسم گرامیداشت شهید حسین امیرعبداللهیان در دامغان برگزار شد

تشرف آیت‌الله جوادی آملی به آستان مقدس کاظمین + عکس

کارگر از نگاه مقام معظم رهبری | بیت الغزل آیت الله خامنه‌ای درباره ارتقای جایگاه کارگران

گل‌زنی مسی برای اینترمیامی مقابل مینه سوتا

خلاصه بازی اتلتیکو مادرید 4 - رئال سوسیداد 0

خلاصه بازی بنفیکا 1 - اسپورتینگ 1

تقدیر آیت الله اعرافی از رهبر معظم انقلاب، مراجع عظام و علما

فوتبالی‌های پراگ ورزشگاه را به آتش کشیدند!

مراسم سی‌ودومین سالگرد تأسیس هیئت خادم‌الرضا (ع) در قم برگزار شد

بازگشت هامبورگ به بوندسلیگا بعد از هفت سال!

جشن پُر گل یاران محرمی در مسیر قهرمانی

صحبت‌های سردار آزمون بعد از قهرمانی با شباب الاهلی در جام ریاست جمهوری امارات

ساوتهمپتون سیتی را مسخره کرد؛ یک امتیاز بدون بازی!

مصاحبه علیرضا بیرانوند با جواد خیابانی درباره مذاکره با استقلال و پیوستن به پرسپولیس در سال1397

مولر: ناراحت نیستم، قدردانی‌ شما بی‌نظیر بود!

برپایی نمایشگاه عکس حریم امن حرم در نگارستان اشراق قم

اعلام برنامه قطعی برق مناطق قم در روز یکشنبه

جزئیات جدید از فوت اعضای خانواده در سقوط چاه کشاورزی

نمایش آثار جشنواره ملی عکس حریم امن حرم در نگارستان اشراق قم

بریس سورلوث، گل دوم اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد

گل اول اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد توسط سورلوث

توماس مولر در میان تشویق شدید هواداران بایرن مونیخ بعد از پایان در آلیانز آرنا خداحافظی کرد

خلاصه بازی بایرن مونیخ 2 - مونشن گلادباخ 0

«هری کین» بالاخره اولین جام دوران حرفه‌ای خود را بالای سر برد

پوکر سورلوث، گل چهارم اتلتیکو مادرید به رئال سوسیداد!

نارضایتی هواداران بایرن؛ پیراهن‌مان مایه شرم است!

مانوئل نویر در حرکتی زیبا پس از دریافت جام قهرمانی، آن را به مولر داد تا او جام را بالای سر ببرد

شبیه‌سازی گل‌های مرحله نیمه نهایی لیگ قهرمانان اروپا با لگو

مسی و رونالدو هم این رکورد را نداشتند

تاکنون 2600 مگاوات پروانه احداث نیروگاه خورشیدی در قم صادر شده است

پیشنهاد موسویان برای حل اختلاف ایران و آمریکا بر سر غنی‌سازی

دیدار وزرای خارجه ایران و قطر در دوحه

اظهارات سفیر آمریکا در سرزمین‌های اشغالی علیه برنامه هسته‌ای ایران

مراسم بزرگداشت سالروز شهادت آیت‌الله رئیسی در اهواز برگزار می‌شود

مرگ مرموز دختر جوان؛ متهم ادعای بی‌گناهی کرد

وکالت رایگان مصدومان حادثهٔ بندر شهید رجایی

طرح‌های جذاب کارگران نخبه برای بهره‌وری تولید

رازگشایی از فروش کودک در بیمارستان؛ نوزاد 2 ماهه صد میلیون تومان فروخته شد

کلاهبرداری 270 میلیاردی یک زن با فروش انواع خودرو

درگیری مرگبار دو همسایه بر سر بچه گربه‌ها

جلسه داور ال‌کلاسیکو با حضور نماینده رئال مادرید

اتهام علیه خانواده بکام؛ رفتارهای سمی دارند!

پاسخ به سیتی؛ نمی‌شود بگوییم بفرمایید گل بزنید!

تساوی یوونتوس و لاتزیو در بازی بزرگ؛ جنگ سهمیه کِش پیدا کرد!

گل دوم بایرن مونیخ به مونشن گلادباخ

نگهداری خاص از الماس بارسا؛ یامال، جوان اول دنیا

اشک‌های مادر مولر در وداع احساسی با آلیانز آرنا!

بایرن 2-0 گلادباخ؛ پایان شیرین مولر در آلیانز آرنا

پاداش اینزاگی به حساب طارمی واریز شد

اولین ماموریت غیرممکن ژابی؛ توافق پپ و مورینیو