160 هزار راس بره پرواری در قم پرورش یافت
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصرقم- منصور دیان اردستانی روز یکشنبه پیرامون وضعیت دام سبک استان، بیان داشت: سال گذشته تعداد 230 هزار راس
گوسفند داشتی مولد در قم وجود داشت، میزان تولید گوشت حاصل از میشهای حذفی
نیز در این بخش یکهزار و 553 تُن بودهاست.
وی افزود: در زمینه بره پرواری نیز، در
سال 1401، تعداد 80 هزار راس بره پرواری در هر دوره پروار شدند که با توجه
به 2 دوره پرواربندی بره در سال و درصد تلفات، در مجموع تعداد 160 هزار راس
بره در سال 1401 پروار شده و تولید گوشت حاصل از آنها سههزار و 800 تُن
بودهاست.
وی با اشاره به پرورش انواع دام سبک در
دامداریهای استان قم، ادامه داد: در همین راستا طی مدت یاد شده، تعداد 50
هزار راس بز داشتی مولد نیز در قم موجود بود و بر اساس آمار در سال گذشته
234 تُن تولید گوشت از بزهای حذفی تولید شد.
اردستانی گفت: همچنین در سال 1401، تعداد
15 هزار راس بزغاله در هر دوره پروار شدند که با توجه به دو دوره پرواربندی
در سال و درصد تلفات، در مجموع تعداد 30 هزار راس بزغاله در سال 1401 در
دامداریهای استان پروار شده و تولید گوشت حاصل از آنها 513 تُن بودهاست.
وی تاکید کرد: بر این اساس در مجموع طی
سال گذشته، میزان 6 هزار و 100 تُن گوشت قرمز از دامهای سبک استان استحصال
شدهاست که این سطح تولید در سال جاری با توجه به برنامهریزیهای صورت
گرفته و همراهی بهرهبردارن این بخش، افزایش قابل توجهی خواهد داشت.
در مجموع بیش از 14 هزار بهرهبردار در
زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال هستند، همچنین میزان متوسط تولید
بخش کشاورزی استان در سال 850 هزار تن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی،
دامی، شیلات و گلخانهای است؛ بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی را روستاییان
تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود 50 درصد اشتغال
روستاییان در بخشهای مختلف قم را به خود اختصاص دادهاست.
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/503156/