عصر قم

آخرين مطالب

کمبود و گرانی عجیب مرغ در بازار اقتصادی

کمبود و گرانی عجیب مرغ در بازار
  بزرگنمايي:

عصر قم - این موضوع موجب شده تا شاهد کاهش جوجه‌ریزی در اسفندماه باشیم، کاهشی که اثر آن در حال حاضر در بازار نمایان شده است. البته نوروزی می‌گوید: مشکل به وجود آمده در بازار از طریق توزیع مرغ منجمد طی روزهای آینده برطرف خواهد شد.

قیمت مرغ رسما به 85 هزار تومان می‌رسد؟
اگرچه قیمت مصوب مرغ کماکان 63 هزار تومان است، اما فروشندگان حاضر به عرضه مرغ به قیمت مصوب نیستند، از نگاه مرغداران که تامین‌کننده اولیه نیاز بازار هستند نیز قیمت موجود به صرفه نیست و دولت باید طبق وعده‌ای که داده قیمت مرغ را در سال جاری افزایش دهد.
در روزهای اخیر خبرهای متعددی در مورد کمبود مرغ و همزمان رشد قیمت آن به گوش می‌رسد. موضوعی که پیگیری‌ها نشان می‌دهد، هر دو خبر صحت دارد. چنانکه عرضه مرغ در نقاط مختلف کشور به ویژه غرب ایران به شدت کاهش یافته است. این موضوع را یکی از مدیران جهاد کشاورزی در غرب کشور اعلام کرده است. به گفته این مدیر جهاد کشاورزی، در بهمن و اسفند سال گذشته در واحدهای مرغداری 20 میلیون قطعه جوجه کمتر از نیاز کشور جوجه‌ریزی شد.
این موضوع اگرچه از دید سیاستگذاران در وزارت جهاد کشاورزی پنهان نبوده، اما در مورد آن نیز تصمیم‌گیری جدی نشد. به همین دلیل این رویداد منجر به بروز چالش تامین مرغ در ماه اول سال 1402 شده است. در این میان قیمت گوشت مرغ هم در تهران از سوی واحدهای فروش افزایش پیدا کرده است.
اگرچه قیمت مصوب مرغ کماکان 63 هزار تومان است، اما فروشندگان حاضر به عرضه مرغ به قیمت مصوب نیستند، از نگاه مرغداران که تامین‌کننده اولیه نیاز بازار هستند نیز قیمت موجود به صرفه نیست و دولت باید طبق وعده‌ای که داده قیمت مرغ را در سال جاری افزایش دهد. بر همین اساس شاید مرغداران با مکانیسم «کاهش عرضه» شرایطی را فراهم کنند که پس از ماه رمضان قیمت مرغ رسما به 80 تا 85 هزار تومان برسد.
دو سناریو برای کمبود مرغ
تاکنون دو سناریو در مورد کمبود مرغ مطرح است. سناریو اول موضوع عدم تامین نهاده‌های دامی است که از سوی معاون تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان کرمانشاه مطرح شده است. سیروس نوروزی علت کمبود مرغ در غرب ایران را به دلیل عدم تحویل به موقع کنجاله سویا از سوی یکی از واردکنندگان به مرغداری‌ها دانست.
او تاکید می‌کند: این موضوع موجب شده تا شاهد کاهش جوجه‌ریزی در اسفندماه باشیم، کاهشی که اثر آن در حال حاضر در بازار نمایان شده است. البته نوروزی می‌گوید: مشکل به وجود آمده در بازار از طریق توزیع مرغ منجمد طی روزهای آینده برطرف خواهد شد.
اما در این خصوص فعالان بخش خصوص نگاه دیگری دارند. فرزاد طلاکش، دبیرکل انجمن طیور ایران در گفتگو با «اعتماد» موضوع کمبود نهاده‌های دامی و اثر آن بر کمبود مرغ را تکذیب کرده و می‌گوید: این موضوع صحت ندارد. اما او بر این نکته تاکید می‌کند: در بهمن و اسفند سال گذشته به دلیل بی‌برنامگی در جوجه‌ریزی از سوی انجمن جوجه یکروزه میزان جوجه‌ریزی 20 میلیون قطعه کاهش یافت که این امر در بازار اثرگذار بوده است.
او افزود: سال گذشته باید 100 میلیون قطعه جوجه‌ریزی می‌شد، اما 80 میلیون قطعه جوجه‌ریزی کردیم. به همین دلیل دچار کمبود شدیم؛ اما این مشکل موقتی است و کمبود مرغ بلندمدت نخواهد بود.
قیمت مرغ در تهران چند؟
مشاهدات میدانی نشان می‌دهد، قیمت هر کیلو مرغ به بیش از 80 هزار تومان رسیده است. این در حالی است که قیمت مصوب مرغ هنوز تغییر نکرده و همچون گذشته 63 هزار تومان است. رقمی که همان زمان نیز تولیدکنندگان مرغ نسبت به آن اعتراض داشتند و آن را غیرمنطقی می‌خواندند. اما اعلام می‌کردند، در فروردین این قیمت اصلاح می‌شود. تغییری که هنوز سیاستگذار در مورد آن تصمیم‌گیری نکرده است. ولی تولیدکنندگان و عرضه‌کنندگان مرغ حاضر نیستند با قیمت مصوب مرغ را عرضه کنند.
بر همین اساس در حال حاضر طبق گفته فروشندگان مرغ در بازار مرغ‌فروشی‌های تهران یعنی در میدان بهمن قیمت عمده‌فروشی مرغ کیلویی 75 هزار تومان است. بر همین اساس مرغ در مناطق مختلف از 79 هزار تومان تا 95 هزار تومان به فروش می‌رسد.
به عنوان نمونه در منطقه یک و دو تهران، اگر مرغ کامل به فروش برسد، قیمت آن کیلویی 90 تا 95 هزار تومان است. یکی از فروشندگان مرغ در خیابان «گیشا» می‌گوید: ما مرغ کامل نمی‌آوریم، زیرا تعزیرات می‌خواهد به قیمت مصوب مرغ را بفروشیم که ما هم نمی‌توانیم. ما مرغ را از میدان بهمن به صورت عمده کیلویی 75 هزار تومان می‌خریم؛ چطور آن را به قیمت 63 هزار تومان مصوب بفروشیم.
او می‌افزاید: اگر بخواهیم مرغ کامل را بفروشیم باید حداقل به قیمت 79 هزار تومان تا 80 هزار تومان بفروشیم که تعزیرات اجازه نمی‌دهد. تعزیرات دایم در حال سرکشی است.
یکی از فروشندگان خیابان دادمان نیز می‌گوید: مرغ کامل فقط دو کیلویی داریم که قیمت آن هم 189 هزار و 800 تومان است. البته فعلا تخفیف گذاشتیم به قیمت 170 هزار و 720 تومان. او می‌افزاید: ما مرغ را کیلویی 94 هزار و 400 هزار تومان می‌فروشیم، چون خودمان گران می‌خریم.
یکی از فروشندگان پروتئین در خیابان «کلاهدوز» نیز می‌گوید: قیمت مرغ کیلویی حدود 90 تا 95 هزار تومان است. در منطقه 6 تهران، اما این قیمت کمی متفاوت است. یکی دیگر از پروتئینی‌ها در «بلوار کشاورز» می‌گوید: ما هر کیلو مرغ کامل را 80 هزار تومان می‌فروشیم. البته ما سودی از بابت فروش این مرغ نمی‌بریم، چون خود ما این مرغ را گران‌تر از قیمت مصوب می‌خریم. ما فقط برای جوری جنس مرغ کامل می‌فروشیم.
در مناطق جنوب تهران نیز قیمت هر کیلو مرغ حدود 80 هزار تومان عرضه می‌شود، چون فروشندگان آن مناطق حاضر نیستند به قیمت مصوب مرغ را عرضه کنند. در شرق تهران، اما وضعیت با غرب خیلی فرق نمی‌کند و قیمت مرغ در رنج 80 تا 90 هزار تومان است. البته رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی به یکی از رسانه‌ها گفته بود دلیل فاصله قیمتی بین قیمت بازار و قیمت مصوب، رعایت نشدن قیمت‌ها در مبداست.
مهدی یوسف‌خانی، رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران می‌گوید: قیمت مرغ گرم کیلویی 63 هزار تومان است و فروش بالاتر از این قیمت تخلف است. او با رد کمبود مرغ در بازار می‌گوید: مرغ منجمد با قیمت هر کیلو 45 هزار تومان در مغازه‌ها به میزان کافی وجود دارد. یوسف‌خانی می‌افزاید: توزیع گسترده آن در واحدهای صنفی از روز گذشته آغاز شده است.
رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران در ادامه موضوع عدم عرضه مرغ کامل را تایید می‌کند و می‌گوید: مرغداران به قیمت مصوب مرغ زنده را نمی‌فروشند. یعنی آن‌ها قیمت 44 هزار تومان را رعایت نمی‌کنند و قیمت مرغ در مبدا بالاست. بر همین اساس هم واحدهای صنفی برای اینکه جریمه نشوند مرغ را با قیمت بالا از مرغداران خریداری نمی‌کنند تا قیمت مصوب رعایت شود.
میادین تربار خالی از مرغ کامل
در حالی که رییس اتحادیه فروشندگان پرنده و ماهی تهران می‌گوید در میادین تهران مرغ منجمد عرضه می‌شود، در میادین میوه و تربار تهران خبری از مرغ کامل نیست. جدیدترین نرخنامه سازمان میادین نشان می‌دهد، در میادین تهران صرفا مرغ‌های قطعه قطعه شده و بسته‌بندی عرضه می‌شود.
در این میادین قیمت یک کیلو ران مرغ بدون پوست 972 هزار تومان، قیمت یک کیلو مغز ران بدون پوست 102 هزار تومان و قیمت ساق مرغ بدون پوست 110 هزار و 70 تومان است. اما یک کیلو سینه مرغ با استخوان بدون پوست 109 هزار تومان عرضه می‌شود. قیمت سینه با استخوان بدون پوست و ران و سینه بدون پوست هم حدود 103 هزار تومان تا 106 هزار تومان است. ارزان‌ترین قطعه مرغ در این میادین به ترتیب پای مرغ و جگر مرغ است که 11 هزار تومان تا 15 هزار و 900 تومان عرضه می‌شود.
منبع: mehrnews.ir

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/487311/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

عکس حکم انتصاب آیت‌الله خامنه‌ای به‌ عنوان رئیس خدمه‌ آستان‌ رضوی

هارداسان رونمایی شد؛ مشاهدات بی‌پرده از آیت الله رئیسی

تشییع پیکر استاد فلسفه و حکمت ایران در قم

تشییع پیکر استاد برجسته فلسفه در قم

حکم خلاقانه یک قاضی برای متخلف؛ آموزش شیرینی‌پزی جایگزین زندان شد

خاموشی چراغ راهنمایی و رانندگی برخی از تقاطع‌های تهران به دلیل کمبود برق

موج بارشی جدید در روزهای آینده وارد کشور می‌شود

دعوای ساختگی سارقان خشن برای سرقت‌های سریالی

جزئیات جدید در مورد عامل حمله به جشن میلاد امام رضا(ع)؛ فرد خاطی بازداشت شد

آتش‌سوزی‌های گسترده در جنگل‌های غرب سوریه

سخنگوی دولت برای ترویج زبان فارسی سنگ تمام گذاشت

دستگیری قاچاقچیانی که آب را با بنزین قاطی می‌کردند

تمرینات پرسپولیس با یک لشکر مصدوم شروع شد

فلیک در اوج هیجان؛ قلبم را باید معاینه کنند!‏

ستاره تیم ملی دوباره مصدوم شد!

انتقاد آنچلوتی از امباپه؛ می‌توانست بهتر دفاع کند!‏

ابهام درباره حضور کاپیتان استقلال برابر سپاهان

تساوی لیورپول و آرسنال در بازی بزرگ هفته

رپر آمریکایی برنده اصلی ال‌کلاسیکو بود

شایعه محبوب؛ بشار رسن در لیگ برتر

برگزاری کوتاه‌ترین نشست دوران مربیگری مجیدی!

طارمی بازهم برای اینتر گل ساخت!

جانشین تاج در جشن تراکتور اعلام شد

چهارمین شکست متوالی شاگردان آنچلوتی؛ رئال مادرید حریف بارسلونای فلیک نمی‌شود

انتصاب سرپرست مدیریت استاندارد، سلامت، غذا و دارو کیش

چه عینک آفتابی بزنیم؟

المانیتور به نقل از منابعی در عمان: مذاکرات ایران و آمریکا ظاهراً در مسیر درستی پیش می‌رود

مقام سابق میز ایران در ارتش اسرائیل: ما شاهدیم که چگونه نتانیاهو و ترامپ در مسائل مختلف مربوط به خاورمیانه از یکدیگر فاصله می‌گیرند

واکنش آذری جهرمی به مقابله مثل با تغییر احتمالی نام خلیج فارس توسط ترامپ

بقائی: عراقچی فردا به امارات می‌رود

ظریف: اگر امروز توافق نشود، مقصرش طرف آمریکایی است!

پزشکیان: در مذاکره جدی و به دنبال توافق هستیم، اما بحث کنار گذاشتن تأسیسات هسته‌ای ایران قابل قبول نیست

ایران بر خط قرمز غنی سازی پافشاری کرد، آمریکا عقب نشینی کرد!

حضور محسنی اژه‌ای در منزل شهید رئیسی

رایزنی خرازی و نخست‌وزیر قطر درباره تحولات منطقه

تأکید آیت‌الله کریمی جهرمی بر لزوم توجه دولت به معیشت مردم

ادامه برنامه‌های آیت الله جوادی آملی در سفر به عتبات عالیات + عکس

عیادت آیت الله خاتمی از آیت الله نوری همدانی

تشریح برنامه‌های گرامیداشت سالگرد شهید رئیسی و شهادت شهدای خدمت در قم

بهسازی ورزشگاه یادگار امام قم در دستور کار قرار دارد

افزایش ابتلا به کبد چرب در ایرانیان؛ 60 درصد مردم اضافه وزن دارند

جاسازی 2.5 کیلو کوکایین در معده؛ مسافر ایران در فرودگاه بازداشت شد

پیکر یکی دیگر از جانباختگان حادثه بندر شهید رجایی شناسایی شد

مرگ تلخ دختر دانش آموز پیش از آغاز امتحان بر اثر ایست قلبی

ویدئویی از آتش‌سوزی جنگل‌های ایلام

بلاگر معروف به اتهام پخش عکس‌های خصوصی همسرش دستگیر شد

یونایتد 0-2 وستهم؛ باخت کابوس‌وار فینالیست اروپا

توجیه عجیب سرمربی ساحلی درباره حذف تیم ملی!

برق شیراز دوباره روشن شد!

کامبک بزرگ بارسا در نیمه اول با دبل رافینیا