عصر قم

آخرين مطالب

چند درصد از بیکاران فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند؟ علمی

چند درصد از بیکاران فارغ‌التحصیلان دانشگاهی هستند؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / بر اساس آمارها، دو میلیون و 300 هزار نفر بیکار در کشور وجود دارد که 40 درصد آن‌ها را جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند.
در سال‌های اخیر معضل بیکاری فارغ التحصیلان به یکی از چالش‌های کشور تبدیل شده که بر توازن و تعادل بازار کار اثرگذار بوده و موجبات بروز ناهنجاری‌های اجتماعی و برخی مشکلات اقتصادی و اجتماعی را فراهم کرده است. بی تردید داشتن شغل در امنیت روانی، اجتماعی و معیشتی موثر است و بدون آن تشکیل خانواده، ازدواج و تامین مسکن برای جوانان به ویژه فارغ التحصیلان دانشگاهی امکانپذیر نیست.
در حال حاضر داشتن شغل ضمن تقویت خودباوری و عزت نفس در فرد موجب کسب درآمد و استقلال مالی می‌شود، از این رو ایجاد اشتغال یکی از مهمترین ابزار‌های کاهش نرخ بیکاری، فقر و نابرابری به شمار می‌رود. جوانانی که از پشتوانه شغلی و مالی برخوردار باشند به مشاغل کاذب و فاقد امنیت شغلی روی نمی‌آورند.
محمود کریمی بیرانوند – معاون اشتغال وزیر کار از وجود 2 میلیون و 300 هزار بیکار در کشور بر اساس اعلام مرکز آمار ایران خبر داده و می‌گوید: 40 درصد از این تعداد جمعیت بیکار را جوانان و فارغ التحصیلان دانشگاهی تشکیل می‌دهند.
بازار

عصر قم


وی معتقد است که ایجاد سالانه یک میلیون شغل حتی اگر به صورت مکرر هم انجام شود مساله بیکاری در کشور را ریشه‌کن نمی‌کند.
به گفته معاون اشتغال وزیر کار امسال برای ایجاد سالانه یک میلیون شغل هدفگذاری شده و تقسیم کار دستگاهی و استانی صورت گرفته و به شکل منظم بر عملکرد دستگاه‌ها نظارت شده است.
اواخر سال گذشته وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از تحقق ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در کشور خبر داد و اعلام کرد که از مرز یک میلیون فرصت شغلی در سال عبور کردیم.
وی از ثبت رکورد اشتغال در سال 1401 خبر داد و با دفاع از آمار ایجاد اشتغالی در کشور، افزایش تعداد بیمه‌شدگان جدید تامین اجتماعی، افزایش اشتغال دائم و ایجاد 600 هزار اشتغال خالص در کشور بر اساس اعلام مرکز آمار ایران را از جمله دلایل افزایش آمار‌های اشتغال عنوان کرد.
مرکز آمار ایران نیز در آخرین گزارش خود نرخ بیکاری را 8.2 درصد اعلام کرد که نسبت به فصل قبل حدود 0.7درصد کاهش داشته است.
مرکز آمار ایران نیز در گزارش خود نرخ بیکاری در پاییز سال گذشته را 8.2 درصد اعلام کرد که نسبت به فصل قبل حدود 0.7درصد کاهش داشته است.
در همین راستا سید صولت مرتضوی – وزیر کار در سخنانی اولویت نخست وزارت کار در سال جاری را اشتغال دانست و درباره امکان ایجاد یک میلیون فرصت شغلی در سال 1402گفت: ایجاد این میزان از اشتغال وعده رئیس‌جمهور است و ما باید تلاش کنیم که نرخ بیکاری را کاهش دهیم.
وی گفت که سال گذشته فراتر از وعده دولت بیش از یک میلیون فرصت شغلی در کشور ایجاد شد و در سال 1402 نیز درصدی بیشتر از سال گذشته برای ایجاد شغل هدفگذاری شده است.
آنطور که مرتضوی گفته رصد اشتغالزایی در کشور و راستی‌آزمایی این امر به طور ویژه در حال انجام است و وزارت کار بر عملکرد دستگاه‌های متولی و حامی جریان کارآفرینی نظارت می‌کند.
همزان با آغاز سال جدید اولین نشست شورای عالی اشتغال نیز برگزار شد و رئیس جمهور با اشاره به آمار‌های کاهش نرخ بیکاری در سال گذشته تاکید کرد که نباید به این میزان اشتغالزایی اکتفا کرد و زمینه تحقق شعار سال باید با کار و تلاش و اقدام جهادگونه فراهم شود.
وی به وزارت کار ماموریت داد که نسبت به ایجاد شغل در استان‌های دارای نرخ بیکاری بالاتر اقدام کند و اولویت ایجاد شغل در این استان‌ها را افراد تحصیلکرده قرار بدهد.
استمرار روند رفع موانع اشتغال و کسب و کارها، ادامه روند تسهیل و ساماندهی صدور مجوز‌های کسب و کار و فعال‌سازی واحد‌های تعطیل و نیمه تعطیل از محور‌هایی بود که در این جلسه تاکید شد.
وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی امسال دو برنامه تحولی را در دستور کار خود دارد و مصمم است تا ضمن ساماندهی بحث اشتغال متاهلین، ظرفیت‌های خالی اشتغال در کشور را با همکاری سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای فعال کند. وزارت کار همچنین در نظر دارد در سال جدید صدور مجوز‌های کسب و کار را تداوم بخشیده و بر افزایش فروش و عرضه محصولات مشاغل خانگی متمرکز شود.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/467246/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

این درخت کهن منم

تو شبی تنگ در آغوشم کش!

بدون تعارف امشب با حاج علی ملائکه مداح و خادم حرم مطهر رضوی

جشن بزرگ امام رضایی ها در تهران

سقوط هشت عضو یک خانواده در چاه کشاورزی

تیم منتخب بوندسلیگا در تسخیر شاگردان کمپانی!

درخشان، پیشکسوت پرسپولیس : باید به انتخاب و خواسته‌های سرمربی احترام گذاشت

تیم ملی چوگان ایران راهی جام جهانی شد

مومنی: به ارکان قضایی پاسخگو هستیم نه باشگاه نساجی

سیف‌الله‌پور: چون یک سال گذشته مس نباید مجازات شود؟

قلعه‌نویی: به‌عنوان سرگروه صعود کنیم تا در سید 2 باشیم

نساجی هنوز زنده‌ است!

توتونچی: دنبال‌ چه هستید که استقلال نتیجه نمی‌گیرد؟

حواشی هفته بیست و نهم لیگ برتر ایران

گل زیبای ریکاردو اورسولینی به میلان؛ میلان 0_1 بولونیا

آفتابِ زیبا، اما پرخطر!

زمان و مکان استفاده از کرم ضدآفتاب

گزارشی از پیام رهبر انقلاب به همایش یکصدمین سالگرد تاسیس حوزه علمیه

توصیف ترامپ از سوی الیاس نادران؛ صادق‌ترین رئیس جمهور آمریکا

دانشجوی ایرانی پس از 40 روز بازداشت، تصمیم به ترک آمریکا گرفت

کاخ سفید: ترامپ هنوز تصمیمی برای تغییر نام «خلیج فارس» نگرفته است

نماینده ترامپ: ایران نه می‌تواند غنی‌سازی کند، نه سانتریفیوژ داشته باشد

عمان: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا یکشنبه در مسقط برگزار می شود

ویتکاف: موضع ما درباره ایران نداشتن غنی‌سازی است

شهید آیت‌الله آل‌هاشم؛ مظهر سادگی مردمداری

سفر آیت الله جوادی به عتبات عالیات + تصاویر

سفر آیت الله جوادی به عتبات عالیات و دیدار با علما + تصاویر

روایت اسماعیل آذر از عجیب‌ترین نامه بی نقطه ادبیات فارسی

ز دور باش حوادث دلم

امام‌جمعه قم: از حق غنی سازی کوتاه نخواهیم آمد

ترافیک سنگین در محور کندوان؛ یک طرفه‌شدن جاده چالوس از ساعت 18

آماده‌باش تمام نیروهای امدادی برای برگزاری اجتماع امام رضایی‌ها

این لوازم آرایشی غیرمجاز اعلام شد

جانباز 70درصد «حاج حسن خیری» به مقام والای شهادت نائل آمد

رونمایی پوما از توپ رسمی ال‌کلاسیکو

پایان بزرگ‌ترین اضطراب پورموسوی در مس

بازگشت مهرداد محمدی بعد از 200 روز

ژابی به‌ درد رئال می‌خورد چون اداره مالیات را برد!

قلعه‌نویی: درخواست ما بازی با تیم های بزرگ دنیا است.

فرجی و دستور ویژه کارتال؛ 11 نفره تمام می‌کنیم

گروسیان علیه غول‌کشی دوباره شمس‌آذر

مهاجم پرسپولیس در آستانه توافق با فولاد

تغییر موضع آموریم؛ کاسمیرو دیگر فروشی نیست!

طارمی برای مهار یامال تمرین کرده بود

دستبرد بزرگ سپاهان از یحیی گل‌محمدی

پرسپولیس از باشگاه خیبر شکایت کرد

شاید سیدحسین مقابل سپاهان هم غایب باشد!

پرسپولیس با یک گلزن قرارداد بست!

واکنش مجتبی جباری به شایعه راه‌رفتن در اصفهان!

روغن خوب، کدام است؟ سردرگمی در قفسه‌ها