عصر قم

آخرين مطالب

فروش متری مسکن، بازار را به کدام سو می‌برد؟ شهرداری تهران

فروش متری مسکن، بازار را به کدام سو می‌برد؟
  بزرگنمايي:

عصر قم - در حالی مسئولان بازار سرمایه معتقد هستند فروش متری مسکن باعث دور زدن رکود این بازار می‌شود که بسیاری از کارشناسان مسکن اعلام کرده‌اند، دولت علاوه بر این طرح، باید بر روی تولید و عرضه مسکن تمرکز کند.

در سالی که گذشت بحث راه‌اندازی صندوق املاک و مستغلات در بورس داغ شد؛ ابزار جدیدی که بسیاری از کارشناسان اعلام می‌کنند به تنهایی در بازار مسکن اثرگذار نخواهد بود و دولت باید علاوه بر این طرح بر روی تولید و عرضه مسکن و همچنین تقویت قدرت خرید مسکن اقدام و تمرکز کند.
فرشید ایلاتی کارشناس مسکن در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران با بیان اینکه راه‌اندازی صندوق املاک و مستغلات و فروش متری مسکن اثر چندانی بر بازار مسکن نخواهد گذاشت و بالعکس این بازار با فروش متری و سانتی‌متری با افزایش قیمت روبرو خواهد شد، گفت: بازار مسکن نیازمند افزایش تولید و عرضه است.
او ادامه داد: تنها اثری که صندوق املاک و مستغلات و فروش متری بر جای خواهد گذاشت، بر بازار بورس است.
همچنین عبدالله اوتادی عضو هیئت مدیره اتحادیه مشاوران املاک کشور در گفت‌وگو با باشگاه خبرنگاران، گفت: بازار مسکن با طرح فروش متری مسکن به سرانجام نمی‌رسد و این بازار همچنان در رکود تورمی به سرخواهد برد.
او گفت: بازار مسکن نیاز به طرح فروش متری ندارد بلکه در این بازار باید عرضه و تقاضا برابر باشد تا شاهد بهبود شرایط باشیم.
طبق بررسی‌های صورت گرفته نیز مشخص شد وزارت راه وشهرسازی تمایلی به اجرای این طرح ندارد و تمرکز بیشتر دولت بر روی طرح نهضت ملی مسکن و اجرایی شدن طرح تخصیص زمین به متقاضیان است. براساس این گزارش سال 96 صندوق زمین و ساختمان نسیم راه‌اندازی شده بود که بعد از گذشت چند سال این صندوق ورشکست و تمامی املاک و واحدهای این صندوق توسط بانک مسکن خریداری شد.
مجید عشقی رئیس سازمان بورس در مراسم رونمایی از صندوق املاک و مستغلات اعلام کرده بود با توجه به افزایش قیمت‌ها در بازار مسکن، کسی که بخواهد در این بازار سرمایه‌گذاری کند احتیاج به سرمایه زیادی دارد، اما در این صندوق‌ها سرمایه‌گذار با هر مبلغی می‌تواند از سود این بازار بهره‎‌مند شود.
وی در ادامه گفت: این صندوق‌ها نقدشوندگی سرمایه‌گذاری در املاک را بالا برده و با دور زدن رکود بازار مسکن به دلیل وجود بازارگردان و خرید و فروش روزانه می‌توان هر زمانی دارایی خود را به پول نقد تبدیل کرد. همچنین سرمایه‌گذار علاوه بر کسب سود از افزایش قیمت این املاک، می‌تواند از اجاره این املاک به صورت سالانه و شش ماهه سود کند.
عشقی ادامه داد: همچنین دیگر هدف این صندوق‌ها تامین مالی برای ساخت مسکن به دلیل مقاوم سازی دارایی مردم است. چون سیاست دولت کنونی جذب این سرمایه‌های بلااستفاده در حوزه‌های فعال است.
خرید و فروش متری مسکن با راه‌اندازی صندوق املاک
رئیس سازمان بورس تاکید کرد: فروش متری در بازار سرمایه نیز با همین ابزار قابل اجراست. سرمایه‌گذار می‌تواند به‌جای خرید یک ملک کامل که سرمایه زیادی می‌خواهد، ملک را به صورت متری خریداری کنند.
وی افزود: امیدواریم بتوانیم فروش متری مسکن را با این ابزار محقق کنیم یعنی شخصی که نمی‌تواند یک ملک 80 متری را خریداری کند، با اندک سرمایه خود امکان خرید یک تا دو متر یا متراژ کمتر را داشته باشد.
دولت در حال حاضر برای رونق بازار مسکن باید با توجه به آنکه دو سال از شروع به کارش می‌گذرد تمرکز خود را بر تحویل واحدهای طرح نهضت ملی مسکن قرار دهد و با افزایش میزان تولید و عرضه مسکن، اقدامات لازم جهت تقویت قدرت خرید متقاضایان را انجام دهد. چراکه به گفته بسیاری از مسئولان تنها راه خروج رکود و ایجاد رونق در بازار مسکن افزایش میزان تولید است.
گفتنی است فروش متری و یا سانتی متری مسکن در حالی می تواند به بازار مسکن کمک کند که بتواند قدرت خرید متقاضیان مسکن را افزایش دهد. از سوی دیگر با توجه به آنکه بخش عمده ای از متقاضیان مسکن اقشار کم درآمد و یا متوسط جامعه هستند، بنابراین دولت باید در این حوزه، برنامه‌ریزی لازم را در کنار فروش متری مسکن برای رشد تولید مسکن انجام دهد.
منبع: باشگاه خبرنگاران جوان 
انتهای پیام

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/429668/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر سرقت در نمایشگاه کتاب اشتباه بود

رحماندوست و شعبان‌نژاد در نمایشگاه کتاب

سرلشکر سلامی سخنران ویژه مراسم شهدای خدمت

خبر ازدواج تتلو در زندان تایید شد

تصادف پژو 405 و پراید 3 کشته و زخمی بر جا گذاشت

راز قتل زن جوان بعد از 6 سال فاش شد

قتل هولناک 2 برادر برای سرقت ضایعات آهن؛ اجساد در چاه پیدا شد

شلیک قاچاقچیان مواد مخدر به ماموران پایتخت؛ 3 متهم دستگیر شدند

کارکنان کمپ غیرقانونی فرد معتاد را خفه کردند؛ رها کردن جسد مقابل بیمارستان

ماجرای سرقت 10 هزار دلار از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چه بود؟

دیه 59 جان‌ باخته حادثه بندر شهید رجایی پرداخت شد

میزبانی هفته آخر اسلامشهر در هاله‌‎ای از ابهام!

یک بازیکن شمالی نسخه تیم محبوب جنوبی را پیچید!

اقدام پسنده مدیرعامل سابق استقلال

واکنش فرزند مرحوم پورحیدری به حضور سیدروف در استقلال

دادرس: رای پرونده بیرانوند قبل از 15 اردیبهشت صادر شده است

گل اول بانوان ایران به چین تایپه

گل دوم بانوان فوتسال ایران به چین تایپه

گل سوم بانوان فوتسال ایران به چین تایپه

یک زمانی گرفتن توپ از بازیکنان بارسلونا آرزوی بقیه تیم‌ها بود!

خاطره تلخ حسن تفتیان از امکانات لوکس دیگر دونده‌ها

افتتاح هتل پنج‌ستاره اکسلسیور در جزیره کیش

مراقبت از مغز را به این دو ماده غذایی واگذار کنید

خبرهای تازه سخنگوی دولت از فیلترینگ؛ ان‌شاالله شاهد رفع برخی محدودیت‌ها خواهیم بود

مادر شهید رئیسی: هنوز منتظرم ابراهیم از در بیاید

سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی: تحریف نام خلیج فارس در گوگل مپ را پیگیری حقوقی می‌کنیم

دیدار وزیر خارجه ژاپن با عراقچی

دیپلمات سابق ایران در نیویورک: با ویتکاف خیلی چیزها را می توانیم حل کنیم

گزارشی از جلسه کمیسیون امنیت ملی درباره دور چهارم مذاکرات؛ مباحث منطقه‌ای، دفاعی و موشکی مطرح نشد

سفر هیأت رسانه‌ای ایران به روسیه

مردم‌دار؛ روایت شنیده‌نشده از شهدای خدمت

کسب 4 کرسی در اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی توسط ایران

عارف: استاندار می‌تواند رئیس‌جمهور استان باشد

تصویری از دیدار آیت الله جوادی آملی و رهبر جریان صدر در عراق

رونمایی از اعلان همایش ملی بزرگداشت فردوسی

افت فشار یا قطعی آب فردا در برخی از خیابان‌های قم

به شهادت رسیدن تکاور پلیس قم

کشف بیش از 9 تُن انواع مواد مخدر در کشور

دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد

توقیف کامیونت با 24 میلیون تومان خلافی

برخورد مرگبار پژو پارس با درخت؛ خودرو نصف شد

سالگرد ارتحال آیت‌الله بهجت در قم برگزار می‌شود

موانع فعالیت واحدهای صنعتی قم با استفاده از ظرفیت‌های قانونی رفع می‌شود

گل خاطره انگیز آگوئرو برابر کوئینز

کودکی که حالا خودش ستاره ال‌کلاسیکو‌هاست

دو جلسه محرومیت مدافع یووه با پس‌گردنی جنجالی!

لیگ قهرمانان آسیا؛ رونمایی از هشت تیم صعودکننده

با آنچلوتی دوباره قهرمان جهان می‌شویم

محل فینال جام حذفی اعلام شد

اصلی‌ترین گزینه جانشینی ژابی نه گفت