عصر قم

آخرين مطالب

افزایش شاخص طول عمر ایرانیان پس از انقلاب اجتماعی

افزایش شاخص طول عمر ایرانیان پس از انقلاب
  بزرگنمايي:

عصر قم - ایسنا / رییس کل سازمان نظام پزشکی ضمن برشماری دستاوردهای انقلاب اسلامی در حوزه پزشکی، نظام شبکه و مراقبت‌های اولیه سلامت در ایران را از الگوهای موفق در دنیا خواند و گفت: این الگوی موفق در کشورهای دیگر دنیا تدریس می‌شود.
دکتر محمدرئیس زاده در نشستی خبری به مناسبت ایام پیروزی انقلاب اسلامی، ضمن تبریک این ایام و ابراز همدردی با زلزله زدگان خوی، گفت: در این زمینه ما سعی کردیم از روزهای نخست کنار مردم باشیم. بر اساس آخرین آمار به لحاظ نقدی بیش از 3.5 میلیارد تومان کمک اعضای سازمان بود که به زلزله‌زدگان خوی اهدا شد و بیش از 500 بخاری، 700 تخته پتو در اختیار مردم قرار گرفت. دو کمپ در آنجا تشکیل شد تا هم برای اسکان اعضای آسیب دیده و هم برای خدمت رسانی باشد و انصافا دوستان پزشک شبانه روزی در کنار سایر دستگاه‌ها در خوی فعال هستند و توصیه ما هم این است که این مشکل به شکل منطقه‌ای مدیریت شود؛ به همین دلیل بنده علی رغم میل باطنی در منطقه حضور نیافتم که زحمتی ایجاد نشود. در زمینه دارو و تجهیزات کمبودهایی وجود داشت که خداروشکر با همکاری هلال احمر، وزارت بهداشت و نیروهای مسلح این کمبودها نیز برطرف شد.
وی افزود: ممکن است گاهی اوقات سازمان نظام پرشکی به موضوعاتی مانند کم کاری متهم شود؛ اما باید در سیر زمان این موضوعات بررسی شوند که مشخص شود ما در طول 43 سال گذشته چه کرده‌ایم. شاخص طول عمر ما پس از پیروزی انقلاب از 55 سال به 77 سال رسید که اکنون حتی از میانگین جهانی هم بالاتر است. قبل از انقلاب شاخص ما از میانگین جهانی پایین‌تر بود، در سال 67 به آمار جهانی رسیدیم و از دهه 70 به بعد حتی طول عمر در ایران از میانگین جهانی فراتر رفت. در بحث مراقبت اولیه سلامت و گسترش نظام شبکه، ما جزو الگوهایی موفق در دنیا هستیم. 35 هزار بهورز را در بیش از 19 هزار روستا مستقر داریم که مراقبت اولیه انجام می‌دهند که این عدد قبل از انقلاب 2500 نفر بوده است. این الگوی کشور ما به عنوان الگوی موفق حتی در کشورهای دیگر دنیا تدریس می‌شود.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی تاکید کرد: در کنترل بیماری سل، وبا و مالاریا موفق به ریشه کنی شدیم؛ درحالی که هنوز کشوری مانند نیجریه مرگ و میر بسیار بالایی از نظر مالاریا دارد که حتی درخواست داشتند ما الگوی موفق خود را آنجا پیاده کنیم.
او ادامه داد: در مورد پوشش واکسیناسیون ما از 25 درصد پوشش واکسیناسیون پیش از انقلاب به 99 رصد پوشش واکسیناسیون رسیدیم و حتما جزو کشورهای اول هستیم. باید گفت که در بحث هپاتیت بی میانگین دسترسی کودکان تازه متولد شده به این واکسن در دنیا حدود 44 درصد است اما ما میزان دسترسی 100 درصدی فراهم کردیم و همه کودکان تازه متولد شده علیه هپاتیت بی واکسینه می‌شوند و به همین دلیل شاخص ابتلا به این بیماری در ایران از میانگین جهانی پایین‌تر است.
وی با اشاره به کاهش مرگ و میرها پس از انقلاب، اظهار کرد: مرگ و میر نوزادان، مادران باردار و... پس از انقلاب تا 10 برابر کاهش یافته است. مرگ و میر نوزاد زیر یک ماه از 100 نفر در هر 1000 تولد زنده به 8 نفر در هر 1000 تولد زنده رسیده است و یا مرگ مادران هنگام زایمان از 200 در هر 100 هزار به 20 در هر 100 هزار رسیده است. البته همین آمار هم باید سعی شود که به صفر نزدیک شود.
او ادامه داد: در زمینه دسترسی درمانی قبلا 30 تا 37 درصد شهرهای کشور بیمارستان و مرکز درمانی داشتند که این آمار اکنون به 97 درصد رسیده است.
او در حوزه نیروی انسانی توضیح داد: آمار ما بسیار افتخار آمیز است؛ الان آمار پزشکان ما بالاتر از 150 هزار نفر است؛ درحالی که این آمار اوایل انقلاب 13 هزارنفر بود. دیگر پزشک خارجی هم در کشور نداریم. سرانه پزشک به هر 10 هزار نفر 4 یا 4.5 پزشک بود که اکنون به بالای 15 رسیده است و این درحالی است که جمعیت کشور تا 2.5 برابر رشد یافته و این سرانه تا 3.5 برابر بیشتر شده است.
وی افزود: تعداد دانشکده‌های پزشکی، دندانپزشکی و ‌پیراپزشکی تقریبا 10 برابر شده است و از 7 دانشکده پزشکی به 67 دانشکده پزشکی ارتقا یافتیم و از 3 دانشکده دندانپزشکی به 44 دانشکده دندانپزشکی و از 3 دانشکده داروسازی به 22 دانشکده داروسازی ارتقا یافتیم و میانگین نزدیک 10 برابر شده است. برای رشته های PHD مرتبط با حوزه سلامت تا سال 1358 تعداد دو نفر فارغ التحصیل داشتیم اما اکنون بیش از 1100 نفر از این دانشجویان داریم. در حوزه بانوان الان 60 درصد فارغ التحصیلان در کارشناسی ارشد مربوط به سلامت ما بانوان هستند؛ درحالی که آمار قبلا زیر 20 درصد بوده است. در مقطع دکتری نیز از 12 درصد به 52 درصد رشد داشتیم. همچنین پژوهشگران خانم در حوزه سلامت از 18 درصد به 41 درصد افزایش یافته است. استاد تمام‌های ما تا قبل از سال 70 تعداد 18 نفر بود اما اکنون 2552 استاد تمام در هیئت علمی داریم و اعضای هیئت علمی هم 10 برابر شده است.
رئیس کل سازمان نظام پزشکی، ادامه داد: تا قبل از دهه 70 سالانه 11 هزار اعزام بیمار به خارج از کشور داشتیم و برای هرکدام میانگین 10 هزاردلار هزینه می‌شد. تا سال 1367 نزدیک 5000 پزشک خارجی داشتیم و هرکدام میانگین 2500 تا 3000 دلار حقوق می‌گرفتند؛ اکنون پزشک خارجی نداریم و هیچ‌بیماری به خارج اعزام نمی‌شود. این رشد نیروی انسانی حداقل 12 هزار میلیاردتومان در سال صرفه جویی ارزی ناشی از توسعه کمی و کیفی نیروی انسانی است.
او به رشد حوزه دارو و تجهیزات پزشکی اشاره کرد و افزود: مجموع صرفه‌جویی ارزی خودکفایی دارو نزدیک 60 تا 70 هزار میلیارد تومان است.
رییس زاده، تاکید کرد: در عرصه بین‌المللی حوزه پزشکی نیز کشور ما افتخارآفرین است. در واقع هم در داخل خودکفا بودیم هم خدمات ما در دنیا استاندارد شناخته شده است. همه این افتخارات حاصل تلاش اساتید، مدیران و دانشجویان و... سلامت کشور بوده است. اینکه می‌گویند چرا وزیر بهداشت باید پزشک باشد؟ ما میگوییم چون این دستاوردها با حضور وزیران پزشک به دست آمده است. این موفقیت‌ها حاصل زحمات مدیران حوزه بهداشت و درمان کشور بود که حتی حوزه سلامت در زمان دفاع مقدس را هم مدیریت کردند که رهبر معظم انقلاب فرمودند پزشکان در دوران جنگ روسفید بیرون آمدند.
وی افزود: جامعه پزشکی ما در شرایطی این دستاوردها را رقم زده است که با بحران‌هایی مثل جنگ مواجه بوده است. پزشکان 520 هزار نفر مجروح طی هشت سال دفاع مقدس را درمان کردند و 1000 عمل جراحی نجاتبخش داشتند، 100 هزار مصدوم شیمیایی را در حالی درمان کردند که کوچک‌ترین تجربه‌ای در این زمینه نداشتند و خودشان به کسب توانمندی پرداختند. بیش از 53 بیمارستان صحرایی و 32 نقاهتگاه را اداره کردند. رکورد رساندن مجروح به بیمارستان در دنیا 45 دقیقه بود که در دوران دفاع مقدس 25 دقیقه شد چون جراحان ما بیمارستان صحرایی را در نزدیک ترین نقطه به خطوط مقدم احداث می‌کردند و بعضا حتی در حال جراحی، بیمارستان هم بمب باران می‌شد. در همه جنگ‌های بزرگ دنیا، اپیدمی‌های واگیر نقش مهمی در بهم ریختن اوضاع جنگ داشتند اما در جنگ کشور ما این درگیری رخ نداد که این هم به علت فعالیت نیروهای بهداشت بود که رصد شبانه روزی داشتند. در حوزه جبهه مقاومت از سال 1391 تا 1396 بیش از 600 نفر از کادر درمانی به شکل داوطلبانه حضور یافتند و در نزدیک‌ترین خطوط به داعشی‌ها فعال بودند و این درحالی بود که ترکیب ارائه خدمت خودمان هم برهم نریخت. حتی تعداد داوطلبان بیش از نیاز هم بود.
رییس زاده تصریح کرد: در مورد کرونا در هیچ لحظه‌ای کمبودی از نظر کادر درمان نداشتیم و دوستان فداکارانه وارد شدند. پزشکی که خود در بیمارستان بستری بود اما به دلیل نیاز به او به اتاق عمل رفت و پای کار ایستاد.
وی درخصوص آموزش نیروی پزشکی نیز تصریح کرد: در این زمینه کیفیت حرف اول را می‌زند. ما با سخت گیرانه‌ترین روش‌های کیفی آموزش داده‌ایم و هیچگاه از استاندارد نکاستیم. این روند باید ادامه داشته باشد، حق نداریم فارغ‌التحصیل پزشکی کم کیفیت تربیت کنیم؛ چون با جان مردم سر و کار داریم. ظرفیت آموزش باید با رعایت استاندارد کیفی افزایش یابد. مردم باید به کادر درمانی اعتماد داشته باشند. اکنون سالانه بیش از 4000 متخصص هر سال فارغ التحصیل می‌شوند و بیش از 1700 نفر متخصص و فلوشیپ فارغ التحصیل می‌شوند که کار کمی نیست.
او ادامه داد: تعداد تخت‌های بیمارستانی کشور از 50 هزار به 150 هزار تخت رسیده است. همین الان برای احداث یک تخت بیمارستانی نزدیک 10 میلیارد هزینه لازم است و اصلا کار کمی نیست. تعداد تخت‌های آموزشی به بیش از 65 هزار تا رسیده است. در سال 900 میلیون خدمت بهداشتی_درمانی در کشور ارائه می‌شود. 700 میلیون نفر خدمت در سال برای بخش خصوصی است و 17 درصد تخت‌های ما برای این بخش است و از 8 میلیون بستری سالانه 1.5 بستری برای بخش خصوصی است. در کرونا هم 25 درصد بیماران به این بخش مراجعه کردند. در میان این آمار بالا، میزان تخلفات جامعه پزشکی پایین است؛ هرچند که این به معنای دفاع نیست و حتی یک مورد هم پیگیری می‌شود و تا 80 درصد به نفع بیمار حکم صادر شده است و ما به فکر مردم هستیم.
وی افزود: ما در زمینه تولید داروهای پیشرفته و نوترکیب جزو چهار کشور برتر دنیا هستیم و در بحث تولید سلول‌های بنیادی جزو سه کشور اول دنیا هستیم و بیش از 7000 پیوند کبد در این چند سال داشتیم و در مورد کاشت حلزون جزو پنج کشور برتر دنیا هستیم و در بانک قرنیه جزو کشورهای اول دنیا هستیم. در حوزه جراحی عروق الان در 26 مرکز استان مرکز جراحی عروق داریم. در خصوص پیوند قلب طی دو سال کرونا 69 پیوند موفق قلب اطفال داشتیم که در آن دو سال ما مقام اول دنیا را داشتیم.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/379490/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

اعلام ساعات جدید فعالیت مدارس قم

جدایی کاپیتان وفادار باشگاه لندنی بعد از 13 سال

بازی ایران و کره شمالی در مشهد با حضور بانوان برگزار می شود؟

علوی: دو باشگاه گل گهر و سپاهان دستگاه وی ای آر را برای فصل آینده خریداری کردند

توضیحات علوی درباره برگزاری فینال جام حذفی در اراک

توضیحات علوی سخنگوی فدراسیون فوتبال درباره مجوز حرفه ای استقلال و پرسپولیس

آزمون، بازیکن شباب الاهلی: نمی‌خواستم چیز بدی بگویم؛ عذرخواهی می‌کنم

اعلام برنامه قطعی برق مناطق مختلف قم در روز چهارشنبه

اسطوره فوتبال زنان بیخیال بازنشستگی شد!

تدارک ویژه بازی تیم ملی در راه جام جهانی از زبان امیر مهدی علوی

دیدار مخفیانه ویرتز با منچسترسیتی در انگلیس!

مهاجم ناتینگهام فارست در خطر مرگ بود!

تصادف دردسرساز دروازه‌بان سابق بارسا در شیلی!

سقوط باشگاه سرشناس ایتالیا به سری c

اسدی: منافع استقلال در اولویت اول قرار دارد

خلاصه بازی النصر دبی 1 - شباب الاهلی 1

نبی: دلیل انتخاب مشهد برای بازی تیم ملی مشرف شدن تیم به حرم امام رضا بود

واکنش عجیب باییندیر پس از گل دوم وستهم

انتخاب سرمربی استقلال با نظر سیدورف

پیام انگیزشی استاندار اصفهان برای سپاهان!

عالیشاه در نزدیکترین فاصله به سرمربی پرسپولیس!

ژوائو پالینیا:با بایرن قهرمان شدم اما سخت‌ترین فصل عمرم بود!

بازدید رئیس جهاددانشگاهی از سی‌وششمین نمایشگاه بین المللی کتاب تهران

ایران 3.5 درجه گرمتر شد

سهم ناچیز قم از کل نقدینگی کشور

پاسخ به اعتراضات رانیری؛ از صحبت‌هایش متأسفم!

دختر مارادونا: درباره حال پدرم به من دروغ گفتند!

چلسی پشت ستاره‌اش درآمد؛ عذرخواهی لازم نیست!

واکنش وزارت ورزش به قرارداد سیدورف و استقلال

مانیان: تمدید من مهم نیست، میلان باید قهرمان شود

آموریم خساست مالک یونایتد را جبران کرد!

علی نظری جویباری، مدیرعامل استقلال: در اولین فرصت مفصل حرف میزنیم از سیدورف تا سرمربی

علی تاجرنیا، رئیس هیات مدیره باشگاه استقلال:انتقاد کردن حق رسانه است اما باید خط قرمزی باشد

صالحی امیری: با تمام توان در کنار سرمایه گذاران جزیره کیش هستیم

نور آبی گوشی چه بلایی سرتان می‌آورد

اسلامی: دستاوردهای صنعت هسته‌ای قابل معامله و مذاکره نیست

سردار فدوی: می‌بایست از اشتباه محاسباتی شیطان بزرگ با اقدامات خودمان جلوگیری کنیم

از ماجرای شکنجه یک زندانی تا ادعای هدیه گران قیمت وزیر امور خارجه ایران به نماینده آمریکا

موضوعی که علی لاریجانی به آن منتقد است

پاسخ رییس بنیاد ایران شناسی به ادعای ترامپ در مورد خلیج فارس

واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد

حضور بقائی در نمایشگاه کتاب تهران

میزان فروش نمایشگاه کتاب به 285 میلیارد تومان رسید

450 مگاوات برق نیروگاه خورشیدی در قم در دست احداث است

عملکرد دستگاه‌های اجرایی استان قم در حوزه اقامه نماز ارزیابی شد

راننده و زن بدلکار روی سقف پراید دستگیر شدند

ابطال بیش از 7500 معاینه فنی در اردیبهشت امسال

هشدار سطح نارنجی هواشناسی/آماده‌باش هلال‌احمر در شمال غربی و غرب کشور

برخورد دو پژو 405 سه قربانی گرفت

پسر عموی مست، عشق دختر عمویش را کشت