عصر قم

آخرين مطالب

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی فرهنگی

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی
  بزرگنمايي:

عصرقم- مریم بیدگلی معاونت فرهنگی موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم در حاشیه برگزاری ورکشاپ آموزش سوزن دوزی‌های سنتی سیستان و بلوچستان، در گفت و گو با ایسنا عنوان کرد: نخستین کارگاه دو روزه آموزش سوزن دوزی های سنتی سیستان و بلوچستان در حال حاضر در موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم در حال اجرا است.

وی با بیان اینکه آموزش سوزن دوزی‌های سنتی در این کارگاه توسط سمیه شفیقی قزاق و رقیه زورمرادی دو تن از اساتید مطرح سیستان و بلوچستان در حال انجام است، ادامه داد: 25 نفر از هنرمندان استان قم که در حوزه‌های مختلف مد و لباس، صنایع دستی و هنرهای سنتی فعالیت می‌کنند و همچنین دانشجویان رشته های مرتبط با صنایع دستی از شرکت کنندگان در این کارگاه دو روزه هستند.

بیدگلی بیان کرد: هنرمندان شرکت کننده در این کارگاه با سوزن دوزی اصیل بلوچی، جَوَک دوزی، فنوجی دوزی، پلیوار دوزی و خامک دوزی، سکه دوزی و سایر سوزن دوزی‌های مخصوص خطه سیستان و بلوچستان است آشنا می‌شوند.

معاون فرهنگی موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم هدف از برگزاری این دوره را ایجاد ارتباط هنرمندان استان با هنرمندان سایر استان های کشور و همچنین ایجاد فرصت آشنایی با هنر های بومی مناطق مختلف دانست و گفت: سوزن دوزی بلوچی یکی از رشته‌ های هنری است که ریشه در سنت‌ های تاریخی ایران دارد و نماد هایی که در سوزن دوزی بلوچی استفاده می شود نمادهای باستانی و بعضا برگرفته از آیین مهر پرستی و فرهنگ زیست بوم مردم این خطه است.

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی

بیدگلی با اشاره به اینکه دو گروه مفهوم در طراحی سوزن دوزی بلوچی استفاده شده، اظهار کرد: گروه اول مفاهیم انسانی همچون شادی، آزادگی و مقاومت و گروه دیگر برگرفته از زیست بوم آن خطه و استفاده از سرو، کبوتر، حیوانات و گیاهان محلی است، لذا نامگذاری‌ها و طرح هایی در سوزن دوزی بلوچی می‌بینیم برگرفته از محیط و مسائلی است که مردم سیستان و بلوچستان در زیست بوم خود با آن مواجه بودند.

معاون فرهنگی موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم تأکید کرد: پس از برگزاری این ورکشاپ موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی در نظر دارد یک کنفرانس علمی در رابطه با مبانی و مفاهیم حکمی و اندیشه ای که در طراحی و دوخت سوزن دوزی‌های بلوچی وجود دارد به بپردازد.

بیدگلی توسعه فرصت‌ های جدید اشتغال، بهینه کردن صنعت پوشاک، استفاده از هنرهای بومی در صنعت مد و لباس، ارتقا دانش هنرمندان استان را از دیگر اهداف برگزاری این کارگاه دانست و گفت: برای اولین بار هنرمندان خطه سیستان و بلوچستان را به دانشگاه دعوت کردیم تا هنر بومی و اصیل آن منطقه را به هنرمندان استان قم آموزش می دهند که خوشبختانه با استقبال خوبی مواجه شده است.

معاون فرهنگی موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم در پایان تصریح کرد: با توجه به افزایش استقبال عموم از حرفه پوشاک بسیار جا دارد که ما از این فرصت برای افزودن هنر های سنتی به حوزه مد و لباس استفاده کنیم و اشاعه دهنده این مسئله باشیم.

وی در پایان ابراز کرد: امیدواریم موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی بتواند سهم موثری در ارتقای توانمند های زنان استان قم و همچنین نقش سازنده‌ای در ایجاد پیوند بین هنر های بومی در مناطق مختلف کشور داشته باشد.

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی

سوزن دوزی های بلوچی ظرفیت صادرات دارد

در ادامه سمیه شفیقی قزاق مدرس کارگاه، مربی میراث فرهنگی و دانشجوی رشته صنایع دستی با بیان این که 15 سال سابقه فعالیت در حوزه سوزن دوزی‌های بلوچی دارم، در خصوص تاثیر سوزن دوزی‌های بلوچی در حوزه صنعت مد و لباس، بیان کرد: سوزن دوزی به سبب ظرافت و زیبایی امکانات بیشتری را در اختیار طراحان لباس قرار می‌ دهد البته امروز سوزن دوزی روی پوشاک با استقبال خریداران مواجه شده است.

وی بیان کرد: سوزن دوزی های بلوچی در بسیاری از کشورهای دیگر هم مورد استقبال قرار گرفته و بنده نیز به شخصه از کشور آلمان مشتری های داشتم.

شفیقی قزاق  ادامه داد: سوزن دوزی بلوچ به عنوان کالای لوکس و با قیمت بالا به خارج از کشور صادر می‌شود بنابراین از هنرهایی است که با ورود به صنعت پوشاک و صادرات می تواند برای کشور ارز آوری داشته باشد و  همچنین در راستای ایجاد اشتغال برای بانوان موثر باشد.

وی معرفی سوزن دوزی اصیل بلوچی، ترغیب بانوان برای آشنایی با این هنر زیبا و فعالیت در این عرصه و رونق فعالیت های مد و لباس را از تاثیرات برگزاری این کارگاه عنوان کرد.

در ادامه ظرفیت اساتید موسسه آموزش عالی هنر و اندیشه اسلامی استان قم را مورد تأکید قرار داد و گفت: برگزاری استارتاپ ها در حوزه هنرهای دستی توسط این موسسه و اساتید آن قطعا ایده ‌های جدید را در اختیار فعلان و هنرمندان در این حوزه قرار می دهد.

ترویج هنرهای بومی راهی به سوی زنده نگه داشتن سرمایه‌های فرهنگی

هنرهای بومی و اصیل نباید فراموش شود

رقیه زور مرادی مدرس خامک دوزی و مربی میراث فرهنگی در ادامه اظهار کرد: 11 سال سابقه فعالیت در زمینه سوزن‌دوزی‌ های بلوچی دارم و در راستای معرفی شهرستان نیمروز به عنوان شهر ملی خامه دوزی به آموزش بانوان آن منطقه پرداختم.

وی ادامه داد: برگزاری این کارگاه ها در راستای گسترش این هنر اصیل و جلوگیری از فراموش شدن این هنر های بومی تاثیر بسزایی دارد.

زور مرادی با بیان این که هنر سوزن دوزی بلوچی قابلیت صادرات و ارزآوری دارد و در کشورهای ترکیه و آلمان شاهد استقبال خوبی از این کالا هستیم، عنوان کرد: قطعا فراگیری این هنر و ورود آن به صنعت مد و لباس به اشتغال بانوان و کسب درآمد توسط آن ها کمک خواهد کرد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/378870/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

خبر سرقت در نمایشگاه کتاب اشتباه بود

رحماندوست و شعبان‌نژاد در نمایشگاه کتاب

سرلشکر سلامی سخنران ویژه مراسم شهدای خدمت

خبر ازدواج تتلو در زندان تایید شد

تصادف پژو 405 و پراید 3 کشته و زخمی بر جا گذاشت

راز قتل زن جوان بعد از 6 سال فاش شد

قتل هولناک 2 برادر برای سرقت ضایعات آهن؛ اجساد در چاه پیدا شد

شلیک قاچاقچیان مواد مخدر به ماموران پایتخت؛ 3 متهم دستگیر شدند

کارکنان کمپ غیرقانونی فرد معتاد را خفه کردند؛ رها کردن جسد مقابل بیمارستان

ماجرای سرقت 10 هزار دلار از نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران چه بود؟

دیه 59 جان‌ باخته حادثه بندر شهید رجایی پرداخت شد

میزبانی هفته آخر اسلامشهر در هاله‌‎ای از ابهام!

یک بازیکن شمالی نسخه تیم محبوب جنوبی را پیچید!

اقدام پسنده مدیرعامل سابق استقلال

واکنش فرزند مرحوم پورحیدری به حضور سیدروف در استقلال

دادرس: رای پرونده بیرانوند قبل از 15 اردیبهشت صادر شده است

گل اول بانوان ایران به چین تایپه

گل دوم بانوان فوتسال ایران به چین تایپه

گل سوم بانوان فوتسال ایران به چین تایپه

یک زمانی گرفتن توپ از بازیکنان بارسلونا آرزوی بقیه تیم‌ها بود!

خاطره تلخ حسن تفتیان از امکانات لوکس دیگر دونده‌ها

افتتاح هتل پنج‌ستاره اکسلسیور در جزیره کیش

مراقبت از مغز را به این دو ماده غذایی واگذار کنید

خبرهای تازه سخنگوی دولت از فیلترینگ؛ ان‌شاالله شاهد رفع برخی محدودیت‌ها خواهیم بود

مادر شهید رئیسی: هنوز منتظرم ابراهیم از در بیاید

سخنگوی مرکز ملی فضای مجازی: تحریف نام خلیج فارس در گوگل مپ را پیگیری حقوقی می‌کنیم

دیدار وزیر خارجه ژاپن با عراقچی

دیپلمات سابق ایران در نیویورک: با ویتکاف خیلی چیزها را می توانیم حل کنیم

گزارشی از جلسه کمیسیون امنیت ملی درباره دور چهارم مذاکرات؛ مباحث منطقه‌ای، دفاعی و موشکی مطرح نشد

سفر هیأت رسانه‌ای ایران به روسیه

مردم‌دار؛ روایت شنیده‌نشده از شهدای خدمت

کسب 4 کرسی در اتحادیه پارلمانی کشورهای عضو سازمان همکاری اسلامی توسط ایران

عارف: استاندار می‌تواند رئیس‌جمهور استان باشد

تصویری از دیدار آیت الله جوادی آملی و رهبر جریان صدر در عراق

رونمایی از اعلان همایش ملی بزرگداشت فردوسی

افت فشار یا قطعی آب فردا در برخی از خیابان‌های قم

به شهادت رسیدن تکاور پلیس قم

کشف بیش از 9 تُن انواع مواد مخدر در کشور

دستورالعمل رفاهیات کارکنان دانشگاه‌های علوم پزشکی ابلاغ شد

توقیف کامیونت با 24 میلیون تومان خلافی

برخورد مرگبار پژو پارس با درخت؛ خودرو نصف شد

سالگرد ارتحال آیت‌الله بهجت در قم برگزار می‌شود

موانع فعالیت واحدهای صنعتی قم با استفاده از ظرفیت‌های قانونی رفع می‌شود

گل خاطره انگیز آگوئرو برابر کوئینز

کودکی که حالا خودش ستاره ال‌کلاسیکو‌هاست

دو جلسه محرومیت مدافع یووه با پس‌گردنی جنجالی!

لیگ قهرمانان آسیا؛ رونمایی از هشت تیم صعودکننده

با آنچلوتی دوباره قهرمان جهان می‌شویم

محل فینال جام حذفی اعلام شد

اصلی‌ترین گزینه جانشینی ژابی نه گفت