عصر قم

آخرين مطالب

همه‌چیز درباره دو زیرسویه جدید کرونا علمی

همه‌چیز درباره دو زیرسویه جدید کرونا
  بزرگنمايي:

عصر قم -   یک اپیدمیولوژیست با اشاره به ویژگی‌ها و علائم دو زیرسویه BQ1 و XBB کرونا، گفت: به احتمال زیاد از روزهای آتی افزایش موارد ابتلا در کشور قابل لمس خواهد بود، اما برای پاسخ به اینکه این افزایش چقدر جدی‌ است، نیاز است که مقداری زمان بگذرد و اطلاعات بیشتری داشته باشیم.
دکتر بابک عشرتی درباره ویژگی‌های دو زیر سویه جدید اُمیکرون، یعنی BQ1 و XBB، گفت: ممکن است دو زیرسویه BQ1 و XBB، پیش از این هم در کشور وارد شده باشند، اما در حال حاضر آن‌ها را شناسایی کرده‌ایم. باید توجه کرد که دو زیرسویه BQ1 و XBB، جهش‌هایی از اُمیکرون هستند و به عنوان زیرسویه‌های سویه اُمیکرون شناخته می‌شوند. بنابراین بسیاری از خصوصیات ویروس اُمیکرون، یعنی سرایت‌پذیری بالا، درگیری دستگاه تنفسی فوقانی و... را دارند.
علائم دو زیر سویه BQ1 و XBB
وی افزود: دو زیر سویه BQ1 و XBB، عمدتا دستگاه تنفسی فوقانی را درگیر کرده و علائمی مانند گلودرد، سوزش گلو، آبریزش بینی و ... دارند. در عین حال با احتمال کمتر ممکن است دستگاه تنفسی تحتانی را هم درگیر کنند و حالاتی از سرفه، ذات‌الریه، تب و لرز و ... را ایجاد کنند. در عین حال میزان سرایت‌پذیری ویروس کرونای اُمیکرون و زیرسویه‌هایش بالاست و در این زیرسویه‌ها نیز میزان سرایت‌پذیری و ابتلا به بیماری معمولا بالاست، اما میزان کشندگی آن‌ها کمتر است. البته فعلا بر اساس مطالعات کنونی این نتایج اعلام شده است و به طور کلی این دو زیرسویه چندان شناخته شده نیستند.
تاثیر واکسن بر دو زیرسویه جدید اُمیکرون
عشرتی درباره تاثیر واکسن کرونا بر دو زیرسویه جدید اُمیکرون، گفت: تزریق واکسن کرونا در پیشگیری از اشکال شدید و کشنده بیماری نقش دارد. بنابراین تزریق واکسن کرونا می‌تواند منجر به کمتر بودن بستری و مرگ‌ومیر شود. البته باید توجه کرد از آنجایی که تعداد ابتلا به دلیل بالا بودن سرایت‌پذیری بالا می‌رود، احتمال ابتلای افراد پرخطر شامل افرادی که به بیماری‌های زمینه‌ای مبتلا هستند و ... افزایش می‌یابد و بر همین اساس احتمالا موارد بستری ناشی از کرونا نیز افزایش می‌یابد.
وی تاکید کرد: توصیه ما این است که افراد بالای 18 سال که دز یادآور واکسن را تزریق نکرده‌اند یا از تزریق دز آخر واکسن کرونایشان بیش از شش ماه گذشته است، حتما نوبت یادآور واکسن کرونا را تزریق کنند؛ چراکه مشاهده شده اخیرا افرادی به کرونا مبتلا شده و کارشان به بستری می‌کشد که شش ماه از تزریق نوبت آخر واکسن‌شان گذشته است.
احتمال افزایش موارد ابتلا به کرونا طی روزهای آتی
عشرتی درباره وضعیت کشور و بروز موج هشتم کرونا، گفت: به احتمال زیاد از روزهای آتی افزایش موارد ابتلا در کشور قابل لمس خواهد بود، اما برای پاسخ به اینکه این افزایش چقدر جدی بوده و چقدر منجر به افزایش بستری و مرگ‌ومیر می‌شود، نیاز است که مقداری بگذرد و اطلاعات بیشتری داشته باشیم. برخی پیش‌بینی می‌کنند که پیک مهمی پیش رویمان باشد و برخی هم معتقدند که افزایش کوتاه‌مدتی خواهد بود.
ضرورت رعایت پروتکل‌های ضدکرونایی
این اپیدمیولوژیست با تاکید بر اهمیت رعایت پروتکل‌های بهداشتی در شرایط فعلی، گفت: باید توجه کرد که استفاده از ماسک بسیار اهمیت دارد. اگر بتوان در فضای سربسته تهویه‌ای برقرار و پنجره‌ها را در طول روز باز کرد تا هوا عوض شود، بسیار تاثیر دارد. در عین حال اکنون کشور ما و کشورهای دیگر دنیا به دنبال تعطیلی و لاک‌دان‌هایی که در ابتدای کرونا انجام می‌شد، نیستند.
وی با بیان اینکه افرادی که علامت‌دار هستند به هیچ وجه تا چهار الی پنج روز بعد از قطع علائم سر کار نروند، گفت: باید توجه کرد که کرونا در دوره کمون و حتی از طریق بیماران بی‌علامت هم قابل انتقال است. بر همین اساس بر ضرورت رعایت پروتکل‌ها تاکید می‌شود. با این حال افرادی که علامت‌ دارند باید رعایت کنند. آبریزش، سرفه، تب، بدن‌درد از جمله علائم کرونا در دو زیرسویه جدید است. برخی علائم سرفه چرکی و تب و لرز را هم دارند. در عین حال در تعداد کمی از موارد درگیری ریه هم دیده می‌شود.
عشرتی گفت: افراد سالم و جوان که به بیماری زمینه‌ای مبتلا نیستند، در صورت مبتلا شدن به کرونا، در منزل استراحت کنند، مایعات گرم بنوشند و مسکن هم مصرف کنند تا تب‌شان پایین آمده و بدن دردشان کم شود، اما اگر بیمار خانم باردار، سالمند، بیمار دیابتی یا پیوندی و مبتلا به سرطان و... هستند، در صورت ابتلا به کرونا حتما باید به پزشک مراجعه کرده و معاینه شوند.
لزوم کنترل علامتی مسافران در مبادی مرزی
وی با بیان اینکه در کشور باید حداقل به صورت علامتی مسافران را در مبادی مرزی کنترل کنیم، گفت: در عین حال فکر می‌کنم همچنان حساسیت‌ها بر روی تزریق واکسن در مسافران وجود دارد.
تجویز و مصرف آنتی‌بیوتیک؛ تنها در صورت وجود شواهد عفونت میکروبی
عشرتی همچنین درباره مصرف آنتی‌بیوتیک در دوران ابتلا به کرونا هشدار داد و گفت: برای کرونا، آنفلوآنزا یا سرماخوردگی ساده نیازی به مصرف آنتی‌بیوتیک نیست و نه‌تنها مصرف آنتی‌بیوتیک در این موارد تاثیر ندارد، بلکه شرایط را بدتر می‌کند و مقاومت میکروبی ایجاد می‌کند؛ به طوری که دیگر آنتی‌بیوتیک‌های مصرفی موثر نیستند و باید از آنتی‌بیوتیک‌های سنگین‌تر، گران‌تر و با عوارض بیشتر استفاده کرد. باید توجه کرد که آنتی‌بیوتیک فقط در صورت وجود شواهد عفونت میکروبی باید تجویز و مصرف شود.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/373228/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

آیت‌الله بهجت، گوهر کم‌نظیر زمانه خود

دستگیری زنی که در بهشت زهرا از داغ‌دیدگان سرقت می‌کرد

معاون وزارت کشور: ادارات، دمای کولر را روی 27 درجه تنظیم کنند

تولید 1505 قلم ماده مؤثره دارویی در داخل کشور

برنامه پرواز حجاج تهرانی به مدینه؛ 22 اردیبهشت

اعزام کارشناسان سازمان هواپیمایی به محل سانحه بوئینگ وارش

میزان ابتلا به ویروس کرونا هفته‌های اخیر افزایش یافته است/ جانبازان، والدین سالمند شهدا و ایثارگران موارد بهداشتی را رعایت کنند

دغدغه بزرگ قلعه‌نویی رفع شد

ماموریت بزرگ آسنسیو؛ رهبر رئال در ال‌کلاسیکو!

محرومیت 12 بازیکن از هفته حساس لیگ یک

تاریخ علیه بارسا؛ رئال برنده ال‌کلاسیکو!

گل مدافع استقلالی به دروازه خودی رفت!

رونالدو به فوتبال ایتالیا بر می‌گردد

داستان سیدورف به دست‌انداز افتاد

رکورد آسیایی ایران تحت تاثیر احتیاط

ترسناک‌ترین خط آتش اروپا مقابل بهترین گلر دنیا

پاسخ سعید اخباری به اتهام وقت‌کشی جباری

هشدار مصرف خودسرانه «ریتالین» در ایام امتحانات

چگونه می‌توان خستگی ناشی از «ام‌اس» را مدیریت کرد؟

معرفی وزیر اقتصاد به تعویق افتاد

حاجی‌دلیگانی وارد رقابت نایب‌رئیسی مجلس شد

برادر شهید رئیسی: یک یا دو بار در زمان ریاست‌جمهوری در محل کار شهید او را دیدم

فردا دیدار اعضای فراکسیون مستقلین مجلس با رئیس‌جمهور

چهارمین دور از مذاکرات هیئت‌های ایران و آمریکا آغاز شد

امضای 4 سند همکاری میان ایران و ازبکستان

مقام‌های آمریکایی: تنش فزاینده‌ای میان ترامپ و نتانیاهو بر سر دو پرونده غزه و ایران وجود دارد

ادعاهای بی‌اساس وزیر خارجه رژیم صهیونیستی علیه ایران

جزئیات دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا؛ بقائی: مذاکرات با تبادل پیام از طریق وزیر خارجه عمان ادامه دارد

اقدامات بیمه دی برای جبران خسارت حادثه بندر شهید رجائی

آیت الله مکارم شیرازی: حوزه و مراجع هیچ‌گاه وابسته به دولت‌ها نبوده‌اند

«در معیّت پرزیدنت» با زیباکلام، آشنا و امیرخانی

قدردانی طلاب قم از پیام رهبر انقلاب

شاباش میلیاردی به داماد خراسانی

گلستان میزبان هفته بزرگداشت شهدای خدمت

نیازمند فرهنگ‌سازی عمیق برای شناخت ایثارگران هستیم

سیتی با ستاره یوونتوس به توافق رسید

فروزان پشت تیمش درآمد و محروم شد!

با یک ابهام؛ ترکیب احتمالی بارسلونا و رئال

بررسی عملکرد پرسپولیس در دو بازی اخیر

سخت‌ترین بازی همه عمر آرنولد در آنفیلد

به بهانه تولد 33 سالگی کورتوا

آخرین ال‌کلاسیکو برای دو اسطوره رئال

بازگشت جود؛ همه چیز از اینجا شروع شد

آغاز مذاکره ناپولی با مهاجم پرطرفدار اروپا

گزارش AFC از پاره شدن نوار پیروزی‌های فوتسال بانوان ایران

نه بزرگ سازمان لیگ برای جشن قهرمانی در تبریز

در نشست خبری سمپوزیوم بازار گردشگری کشورهای عضو اکو چه گذشت/ آموزش نیاز همیشگی یک مقصد گردشگری

مشاور روحانی: عربستان میانجی تلفن میان پزشکیان و ترامپ باشد

فارس: دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط آغاز شد

دیدار وزرای خارجه ایران و عمان در آستانه دور چهارم گفتگوهای ایران و آمریکا