عصر قم

آخرين مطالب

افزایش زمان مصرف مواد غذایی با کیسه‌های هوشمند نانویی تولید فناوران ایرانی علمی

افزایش زمان مصرف مواد غذایی با کیسه‌های هوشمند نانویی تولید فناوران ایرانی
  بزرگنمايي:

عصرقم- شرکت‌های دانش‌بنیان که این روزها بسیار از آنها می‌شنویم، شرکت‌هایی هستند که با توسل به نیروی انسانی ماهر و دانش‌آموخته دانشگاهی و با استفاده از فناوری سطح بالا به محصول و در نتیجه ثروت می‌رسند. 

قانون حمایت از شرکت‌ها و مؤسسات دانش‌بنیان و تجاری‌سازی نوآوری‌ها و اختراعات مشتمل بر 13 ماده و 6 تبصره پنجم آبان 1389 جهت دستیابی به اقتصاد دانش‌بنیان، به تصویب مجلس رسید، پس از تایید شورای نگهبان همان سال به مجلس شورای اسلامی ابلاغ شد و سال 1392 اولین فهرست از شرکت‌های دانش بنیان به تصویب کارگروه ویژه رسید.

تعداد شرکت‌های دانش‌بنیان بر اساس آمار معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری امروز به حدود 6600 شرکت رسیده که این شرکت ها بر اساس ماهیت و فعالیت‌ به دو گروه شرکت‌های دانش‌بنیان تولیدی و نوپا و دانش‌بنیان‌های نوپا یا تولیدی بر اساس نوع فعالیت، پیچیدگی و اهمیت فناورانه در سه گروه نوع یک، نوع دو یا نوع سه دسته بندی شده‌اند.

شرکت‌های دانش‌بنیان در حوزه‌های گوناگون فناوری از جمله فناوری زیستی، کشاورزی، صنایع غذایی، دارو، فرآورده‌های پیشرفته تشخیص و درمان، مواد پیشرفته، محصولات مبتنی بر فناوری‌های شیمیایی، ماشین‌آلات پیشرفته، تجهیزات پزشکی، برق، الکترونیک، فوتونیک، مخابرات، فناوری اطلاعات و ارتباطات، نرم‌افزارهای رایانه‌ای و خدمات تجاری‌سازی بیش‌ترین حجم از تولید محصولات و خدمات دانش‌بنیان را ارایه می‌دهند.

در حالی که سهم شرکت‌های دانش‌بنیان از اقتصاد کشور در سال 1389، حدود 2 هزار میلیارد ریال بود، در سال 1400 میزان فروش این شرکت‌ها از 900 هزار میلیارد فراتر رفت که رشد بیش از 450 درصدی را نشان می‌دهد. 

با وجود این، میزان موفقیت این شرکت‌ها و اشتغال‌زایی آنها با توجه به توان اقتصاد داخلی کشور هنوز کافی نیست، حضرت آیت‌الله خامنه‌ای رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به‌ مناسبت آغاز سال 1401، سال جدید را سال «تولید؛ دانش‌بنیان، اشتغال‌آفرین» نام گذاری و بر تولید دانش‌بنیان و متکی بر دانش‌ و پیشرفت های علمی و همچنین تولید اشتغال‌آفرین تاکید کردند.

شرکت های دانش بنیان که بیشتر با ابتکارها و سرمایه‌گذاری‌های فردی کار خود را آغاز می‌کنند، در ادامه با وجود برخورداری از تسهیلات مختلف با مشکلاتی هم در زمینه های مختلف از اعطای مجوز تا دشواری های صادرات محصولات و غیره روبرو هستند. در پرونده خبری دانش‌بنیان‌ها؛ چالش‌ها و دستاوردها پای صحبت فعالان این شرکت‌ها در حوزه‌های مختلف نشسته ایم. 

افزایش جمعیت جهان، رویدادهای مکرر خشکسالی‌ها و دیگر پیامدهای ناشی از تغییر اقلیم همچنین شیوع و همه‌گیری کرونا از اواخر سال 2019 میلادی تهدیدها علیه امنیت غذایی را در سراسر جهان افزایش داد. بر اساس آخرین گزارش وضعیت مواد غذایی و تغذیه در سال 2021 در جهان، یک نفر از هر سه نفر جمعیت جهان یعنی دو میلیارد و 370 میلیون نفر از دسترسی به منابع غذایی کافی در سال 2020 محروم بوده‌اند. در این شرایط کاهش دورریز مواد غذایی و استفاده طولانی‌تر از میوه‌ها و سبزیجات ضروری‌تر از قبل است.

یک شرکت دانش‌بنیان ایرانی فعال در زمینه فناوری نانو کیسه‌های هوشمندی تولید کرده است که طول عمر سبزیجات، میوه‌ها، گوشت‌ و مواد لبنی را افزایش می‌دهد. این شرکت همچنین اسپری‌های آنتی باکتریال وآنتی‌اکسیدان تولید کرده است که با پاشش آنها روی مواد غذایی بدون اینکه ضرری داشته باشد، موجب افزایش زمان مصرف آنها می‌شود.

افزایش زمان مصرف مواد غذایی با کیسه‌های هوشمند نانویی تولید فناوران ایرانی+فیلم

تولید کیسه های نانو برای نگهداری مواد غذایی بعد از مطالعه‌ای هشت‌ساله

عبدالله مرزبان مدیر فروش این شرکت دانش‌بنیان در گفت‌وگو با خبرنگار گروه علم و آموزش ایرنا اظهار داشت: شرکت نانوفیدار نیکان پارس اولین شرکت دانش‌بنیان بود که با استفاده از فناوری نانو این کیسه‌های هوشمند را برای نگهداری طولانی‌مدت محصولات غذایی تولید کرده است. البته محصولات شرکت را در شرکت زیرمجموعه به نام آگروفن ارائه می‌کنیم.

وی در مورد مجوزهای لازم برای این محصولات گفت: تاییدیه نانو مقیاس از ستاد فناوری نانو، همچنین گواهی انطباق محصولات دانش‌بنیان از سازمان ملی استانداد و سیب سلامت را داریم.

افزایش زمان مصرف مواد غذایی با کیسه‌های هوشمند نانویی تولید فناوران ایرانی+فیلم

مرزبان در مورد روند تولید این محصول توضیح داد: روند تولید این محصول از سال 1391 و طی یک طرح تحقیقاتی به نام آزاده مرزبان (دختر این فناور) که دانش‌آموخته رشته صنایع غذایی است آغاز شد و محصول هشت سال بعد یعنی سال 1398 به بازار آمد. 

وی در مورد دیگر محصولات این شرکت توضیح داد: محلول‌های آنتی اکسیدان و آنتی‌باکتریال هم تولید می شود که به میوه و سبزیجات زده می شود و به این شکل محصول مدت‌ها کامل سلامت می‌ماند. این محلول‌ها کاملا گیاهی بوده و هیچ مواد شیمیایی و ناسازگاری‌ با محیط یا بدن انسان، در آن به کار نرفته است. همچنین سمومی را به شکل اسپری ساخته‌ایم که برای دفع حشرات از بدن انسان مفید است و ضرری برای فرد یا محیط‌زیست ندارد. 

افزایش زمان مصرف مواد غذایی با کیسه‌های هوشمند نانویی تولید فناوران ایرانی+فیلم

افزایش زمان مصرف مواد غذایی با کیسه‌های هوشمند نانویی تولید فناوران ایرانی+فیلم

وام‌گرفتن به‌آسانی ممکن نیست

مرزبان در مورد مشکلات شرکت‌های دانش‌بنیان و مشکلاتی که این شرکت با آن روبرو بوده،  اظهار داشت: برای تولید محصولات فقط مشکلات مالی داشتیم. می‌خواستیم از وام استفاده کنیم ولی برخی وام‌ها شرایط دشواری دارد. مثلا برای دریافت وام تبصره 18 قانون بودجه سال 1400شرکت باید تاسیس شده، محل آن مشخص و در حال تولید باشد تا وام به این شرکت تعلق بگیرد که در این شرکت مالک شرکت‌ هم مایل به دریافت وام نیست.

وی در مورد حمایت‌های پارک علم و فناوری استان قم نیز توضیح داد: حمایت های پارک خوب بوده ولی در حد انتظار نبود. ضمن اینکه دیدار با مسئولان مربوطه استانی هم بسیار دشوار است.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/366375/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

غیبت قهرمان جهان و رامین طاهری در اهواز

ادعای ستاره سابق لیورپول درمورد جانشین کلوپ

مدیرعامل مس: مشخص شد مشکل ما بازیکنان نبودند

رکورد سنگین‌ترین مشت جهان شکسته شد

عبدولی در فینال جام تختی؛ هدایت به محمودی رسید

پوچتینو: در چلسی فقط من نباید خودم را ثابت کنم

هدیه به حسینی قبل از پرسپولیس

تشکیل جلسه در مازندران درخصوص ضرب‌وشتم داور کشتی

آلگری: اول صعود به چمپیونزلیگ، بعد قهرمانی جام حذفی

پوستکوگلو: نمی‌خواهیم اجازه بدهیم آرسنال قهرمان شود

آغاز بازی های انتقامی پرسپولیس و اوسمار

راز لگد تاریخی کلینزمن؛ مقابل تراپاتونی گریه کردم!

خیز آنچلوتی برای تاریخ‌سازی در باشگاه رئال

پیشنهاد وزارت ورزش برای تعیین مدیریت پرسپولیس و استقلال

تناقض سازمان‌ لیگ و سردرگمی تیم‌ها

مراسم گرامی داشت مقام آیت‌الله ترابی برگزار شد

آیت الله علوی بروجردی: روحانیت در عصر آیت‌الله بروجردی، با سازمان‌دهی ایشان به اوج رسید/ ایشان معتقد بودند ما برای دنیا حرف داریم

یادنامه‌ای از تشییع با شکوه پیکر آیت الله مهمان‌نواز

مراسم تشییع همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی شنبه برگزار می شود

پیام های تسلیت در پی درگذشت همسر شهید آیت الله سید مصطفی خمینی

تقدیر آیت‌الله مکارم‌شیرازی از اقدامات فراجا در مسئله حجاب

آیت الله علم الهدی: میدان‌داری مردم و دولت، پیش نیاز تحول فرهنگی است

آیت‌الله درچه‌ای از آخرین فروغ‌های حوزه کهن اصفهان بود

آیت الله خاتمی: در مساله عفاف و حجاب دوقطبی ساخته نشود

پیام تسلیت آیت الله نریمانی در پی درگذشت ماموستا ملااحمد فخری

بخشی از کتاب/ چون که او گل من است

اگر بعد از خوردن بستنی سرفه می‌کنید ممکن است به این بیماری دچار باشید

علت خستگی صبحگاهی و گرفتگی عضلات در بدن

مهم ترین دلایل خواب آلودگی در فصل بهار

بایدها و نبایدهای حجامت برای بانوان

تدابیر پیشگیری از خواب آلودگی بهاری

چه عواملی باعث بیرون زدگی دیسک کمر می شود؟

سالم‌ترین و بدترین ظروف برای پخت و پز/ استفاده از ظروف چدنی برای این افراد مشکل‌ساز می‌شود

شناسایی 3 نوع سرطان با یک قطره خون

لزوم کنترل سرعت خودرو‌ها در بزرگراه خلیج فارس و آیت الله هاشمی رفسنجانی بم

بعضی از رنج ها‌‌‌‌‌‌‌ را نمیشه حل کرد!

داستانک/ انسان های بازنده

بارش پراکنده باران در ارتفاعات قم

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی: عدالت آزمونی در سازمان سنجش محقق شده است

پیامدهای تعطیل شدن روز پنجشنبه

رقابت پرمتقاضی‌ترین رشته‌های کنکور آغاز شد

دستگیری 4 نفر سر جلسه کنکور

داستان عجیب گم شدن حلقه ازدواج

وعده حل مشکل کمبود ناوگان جاده‌ای اربعین 1403 با واردات

به کار گیری منشی های خانم در ادارات کرمانشاه ممنوع شد

خبر خوش رئیس سازمان سنجش برای بازماندگان از کنکور به خاطر سیل

ماجرای قمه‌کشی در ارومیه

مناسبت روز/ جمعه، 7 اردیبهشت‌ماه

اینفوگرافی/ 6 نشانه پنهان ابتلا به فرسودگی شغلی

تاثیر اختلال در دستگاه گوارش روی ریزش مو