عصر قم

آخرين مطالب

آیت‌الله نوری همدانی: کارکرد تاریخی مساجد احیا شود روحانیت

آیت‌الله نوری همدانی: کارکرد تاریخی مساجد احیا شود
  بزرگنمايي:

عصرقم- وی در پیامی به اجلاسیه روز جهانی مسجد آورده است: وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ،از اینکه در ارتباط با مجمع محترم علماء صحبت می‌کنیم خداوند را شاکریم و این موضوع را برای خود یک توفیقی از سوی خداوند منّان تلقی می‌کنیم.

وی افزوده است: دین مقدس اسلام کادرهایی معین کرده است، این دین اجتماعی کادرهایی برای کارهای مهم لازم دارد و برای این منظور جایگاه‌هایی در نظر گرفته است که آن جایگاه‌ها دارای عظمت خاصی هستند و هم یک افرادی را برای این کادرها معین کرده است.

آیت الله نوری همدانی خاطرنشان کرده است: یکی از جایگاه‌های بسیار مهم مسجد است، مسجد در اسلام موقعیت مهمی دارد، از زمان پیغمبر معظم اسلام (ص) مسجد یک مرکز اجتماعی بوده است، قضاوت‌ها در مسجد صورت می‌گرفته، اجتماعات در مسجد تشکیل می‌شده، رزمندگان برای اعزام به جبهه و میدان جهاد از مسجد می‌رفتند و در برمی‌گشت به مسجد می‌آمدند، خلاصه مسجد جایگاه بسیار بزرگی در اسلام دارد.

استاد حوزه علمیه قم ادامه داده است: آیه مربوط به این موضوع است که باید در هر امتی، هر جامعه‌ای، یک افرادی باشند «وَلْتَکُنْ مِنْکُمْ أُمَّةٌ یَدْعُونَ إِلَی الْخَیْرِ وَیَأْمُرُونَ بِالْمَعْرُوفِ وَیَنْهَوْنَ عَنِ الْمُنْکَرِ وَأُولَئِکَ هُمُ الْمُفْلِحُونَ»؛ از میان شما مسلمان‌ها باید امتی بوجود بیاید که مردم را به خیر و صلاح دعوت کنند و به معروف امر کنند و از منکر نهی کنند و این قبیل افراد دارای فلاح و رستگاری خاصی می‌باشند.

وی اضافه کرده است: از این جهت شما عزیزان که این موضوع را به عهده گرفته‌اید یک مجموعه‌ای هستید که این کار شما تداوم کار پیغمبران و اولیاء خداست و این راه باید ادامه داشته باشد.

آیت الله نوری همدانی ادامه داده است: حدیثی که می‌خواهم بخوانم بسیار مهم است، این حدیث در جلد 11 وسائل در باب امر به معروف و نهی از منکر از حضرت باقر (ع) است که حضرت می‌فرماید: « إِنَّ الْأَمْرَ بِالْمَعْرُوفِ وَ النَّهْیَ عَنِ الْمُنْکَرِ سَبِیلُ الْأَنْبِیَاءِ وَ مِنْهَاجُ الصُّلَحَاءِ فَرِیضَةٌ عَظِیمَةٌ بِهَا تُقَامُ الْفَرَائِضُ وَ تَأْمَنُ الْمَذَاهِبُ وَ تَحِلُّ الْمَکَاسِبُ وَ تُرَدُّ الْمَظَالِمُ وَ تُعْمَرُ الْأَرْضُ وَ یُنْتَصَفُ مِنَ الْأَعْدَاءِ وَ یَسْتَقِیمُ الْأَمْرُ الْحَدِیثَ».

وی تصریح کرده است: حضرت برای امر به معروف و نهی از منکر هفت موضوع معین می‌کند، نخست اینکه فرائض و واجبات قوامش به این موضوع است و این که امنیت و کسب‌ها و تجارت‌ها حلال می‌شود، به این ترتیب، همه افراد به حقوقشان می‌رسند و عدالت در جامعه برقرار می‌شود و دشمن هم کنار زده می‌شود و کارها رو به راه و منظم می‌شود.

این مرجع تقلید عنوان کرده است: بنابراین امر به معروف و نهی از منکر به این ترتیب که گفته شد یک وظیفه‌ای است که باید افرادی آن را بر عهده بگیرند که آن هم علماء هستند به این ترتیبی که این کار ادامه راه پیغمبران خداست و به این ترتیب بوجود آمده منتهی چند نکته‌ای را ائمه جماعت و روحانیون معزّ باید در نظر داشته باشند؛ اول این که ما باید در هر کاری بسیار بسیار منظم باشیم، تا نظم نباشد توفیق حاصل نمی‌شود و نتیجه گرفته نمی‌شود نخستین گام مسئله نظم است.

وی افزوده است: دوم اینکه بایستی برنامه‌ای داشته باشد، امام جماعت نه اینکه فقط نماز بخواند و برود، خیر باید برنامه منظمی داشته باشد، از قرآن، نهج البلاغه و صحیفه سجادیه اما نباید خسته کننده باشد، بلکه باید جذاب باشد، با ذوق و سلیقه خودش با یک برنامه‌ای که تأثیر گذار باشد، جذاب باشد و این هم یک موضوعی است که برای بالا بردن سطح افکار مردم و اشاعه معنویاتی که اسلام هست لازم می‌باشد.

آیت الله نوری همدانی اظهار کرده است: موضوع سوم خیلی مهم است این است که باید ما توجه داشته باشیم هر امام جمعه در اطراف و حومه خودش باید توجه به افراد داشته باشد، در میان افراد بعضی فقیر هستند، مشکلات دارند، محروم هستند، باید امام جماعت با کمال تواضع و با توجه به اینکه مردم ایشان را یار و یاور خودشان می‌دانند، او هم به مشکلات مردم توجه کند، در مراسم مردم شرکت کردند، با مردم مهربان بودن، متواضع بودن، در کنار مردم بودن، یار و یاور مردم بودن، این یکی از مزایایی است که باید علماء اسلام در لحاظ اخلاق در نظر بگیرند. سعی کند که مشکلات مردم را حل کند، با مردم در ارتباط باشد و مشکلات آنها را بداند و از مردم کنارگیری نکند تا مردم هم ائمه جماعت مساجد را به عظمت بشناسند، این هم از کارهایی است که لازم است.

وی اضافه کرده است: چهارم سعی کنید که نماز جماعت فقط نماز مغرب و عشاء نباشد، هم نماز صبح، هم نماز ظهر و عصر در مساجد برگزار شود. شما بدانید که امام در ده جای صحیفه نور فرمودند: «کلکمْ راعٍ، وَ کلکمْ مَسْؤُولٌ عَنْ رَعِیتِهِ »؛همه شماها عهده دار یک وظیفه هستید و زیر چتر شما افرادی قرار دارند، شما در مورد افرادی که زیر چتر شما هستند مسئولیت دارید، این موضوع خیلی مهم است، بنابراین امام جماعت یک مسئولیت سنگین و وظیفه مهمی بر عهده دارد، البته صواب بسیار زیادی هم دارد.

آیت الله نوری همدانی ادامه داده است: پنجاه نفر از علماء بزرگ دنیا بعد از انقلاب کتابی به نام «صورة الفقیه و دولته» یعنی یک فقیهی چطور قیام کرده و چه حکومتی بوجود آورده است. هر یک از این پنجاه نفر از یک زاویه این انقلاب را مطالعه کردند و کار امام را بیان کردند که بسیار برجسته است، از جمله همین موضوع توجه به مردم، امر به معروف، نهی از منکر و توجه به مردم.

وی خاطرنشان کرده است: امام رضوان الله علیه به تمام مستضعفان جهان، به تمام مردم از هر شأنی از شئون که داشتند توجه می‌کرد و این خیلی مهم است، و البته رهبر معظم انقلاب هم مانند امام به این موضوع خیلی توجه و عنایت دارند.

این مرجع تقلید یادور شده است: حضرت امیرالمؤمنین در آن نامه‌ای که به مالک اشتر داد در موضع اعظام برای اداره کشور مصر نوشتند:« و إنّما عِمادُ الدِّینِ و جِماعُ المسلمینَ و العُدَّةُ للأعداءِ العامَّةُ مِنَ الاُمَّةِ ، فلیَکُن صَغْوُکَ لَهُم، و مَیلُکَ مَعَهُم»؛ مالک بداند ستون دین اجتماع مسلمان‌ها و سپر در برابر دشمن این مردم هستند.

وی تصریح کرده است: بنابراین توجه به مردم چنانکه در جنگ تحمیلی دید شده، خیلی لازم است، و این ویژگی ممتاز نظام اسلامی است که هر کس به اندازه وظیفه و مسئولیت خودش باید به مردم خدمت کند.

آیت الله نوری همدانی در پایان آورده است: از مسئولین محترم که زحمت کشیدند و این مجمع را برقرار نموده‌اند تشکر می‌کنم و از خداوند متعال مزید توفیقاتشان را خواستارم و باید توجه داشته باشیم، مسئولین محترم باید احترام امام جماعت را حفظ کنند، چرا که در مسجد کسی که مدیریت اسلامی را بر عهده دارد، امام جماعت است و ما باید احترام امام جماعت و تعظیم در برابر امام جماعت را در نظر بگیریم.

مراسم هچدهمین اجلاس روز جهانی مسجد امروز در سازمان فرهنگ و ارتباطات اسلامی در تهران برگزار شد.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/363309/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

دکتر ظریف برای دیدار با مردم و جشن امضای کتابش به نمایشگاه کتاب می‌رود

فرودگاه قم با نمای مذهبی سال 1408 افتتاح می‌شود| منوریل هیچ کاربری مشخصی ندارد

فرودگاه قم با نمای مذهبی سال 1407 افتتاح می‌شود| منوریل هیچ کاربری مشخصی ندارد

اعلام برنامه قطعی برق برخی مناطق قم در روز یکشنبه

مراسم تجلیل از معلمان و اساتید شاهد و ایثارگر استان اصفهان برگزار شد

پیام تسلیت رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در پی درگذشت مادر شهیدان والامقام «دیانتی»

واکنش سوادکوهی به غیبت در جام تختی

برانکو: اسکوچیچ ذهنیت برنده دارد

ردای فرهاد، نکو و برانکو بر تن سرمربی باتجربه

شکایت باشگاه مس رفسنجان از نساجی بابت اظهارات حدادیان

سرمربی یووه بعد از جام باشگاه‌های جهان مشخص می‌شود

خوراکچی: می‌توانیم باخت‌های قبلی مقابل مراکش را تلافی کنیم

تحقیر مسی در آمریکا

مولر: دلم برای گلزنی در آلیانتس آره‌نا تنگ خواهد شد

سرپرست استقلال خوزستان: برای بازی با تراکتور در اهواز هتل رزرو کردیم

احتمال معاوضه بازیکن میان لیورپول و آتالانتا

سند سواحل برای کیش؛ تثبیت رسمی مالکیت 60 متر حریم ساحلی به نام سازمان منطقه آزاد پس از نیم قرن

جوراب واریس را چند ساعت بپوشیم؟

زمان مذاکرات امروز ایران و آمریکا مشخص شد

فرمانده ارتش: نهادهای بین‌المللی به تکالیف خود برای مقابله با رژیم صهیونی عمل کنند

رونمایی از 2 کتاب در غرفه وزارت خارجه در نمایشگاه کتاب

گشتی در نمایشگاه کتاب تهران

تعبیر بلاغ مبین شاه بیت پیام رهبر معظم انقلاب به بازتاسیس حوزه علمیه قم است

تعبیر بلاغ مبین شاه‌بیت پیام رهبر معظم انقلاب به یکصدمین سالگرد بازتاسیس حوزه علمیه قم است

مهار گرد و غبار در قم 4 هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز دارد| متروی قم در انتظار تامین واگن

مناسبت روز/ یکشنبه، 21 اردیبهشت‌ماه

دستگیری عامل تهدید؛ دی ماریا می‌تواند به آرژانتین برگردد

جذاب‌ترین تیم لیگ قهرمان شد

جدایی کورئا و آرناتوویچ از اینتر قطعی است

قائدرحمتی: در ذوب‌آهن به روزهای خوبم نزدیک شدم

دانیال یک‌تنه علیه شگفتی پس از قهرمانی تراکتور

نمایش درخشان ستاره ایرانی مقابل ببرها در بوندس‎‌لیگا

اعتراض فردین معصومی به مسابقه کشتی پسرش و زارع

قرارداد راموس در انتظار امضای تاج

ژابی با این چهار بازیکن رئال جدید را می‌سازد

کمترین دریافتی در لیگ برتر برای آبی‌ها

غیرمنتظره‌ترین حرکت نقل‌و‌انتقالاتی استقلال

آیا صورت شما راز سلامتتان را لو می‌دهد؟

کرونا در کمین است

حمایت نوبخت از تیم مذاکره کننده ایرانی در آستانه دور چهارم مذاکرات

جلالی‌زاده: اگر موضوع مذاکره به رفراندوم گذاشته شود حداقل 80 درصد مردم موافق هستند

واکنش واعظی به اقدام خلاف عرف گوگل درخصوص خلیج فارس

منبع ایرانی: غنی‌سازی اورانیوم در خاک ایران خط قرمز قطعی تهران در مذاکرات است

صفحه نخست روزنامه‌های قم یکشنبه 21 اردیبهشت

زمان انتشار دفترچه آزمون استخدامی آموزش و پرورش

هشدار به مصرف خودسرانه قرص "ریتالین" در دوران امتحانات

بیرانوند دستکش طلا را پوشید

سردار آزمون: امیدوارم امارات به جام جهانی راه پیدا کند

شوماخر آماده‌ درخشش در فرمول یک

مرد کهنه‌کار، مشاور میرشاد در هیئت فوتبال تهران