بزرگنمايي:
عصرقم- منصور دیان اردستانی اظهار داشت: تأمین غذا و امنیت غذایی جامعه یکی از مهمترین وظایف دولت هاست که این وظیفه در نظام جمهوری اسلامی بر عهده وزارت جهاد کشاورزی قرار گرفته است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان
جهاد کشاورزی استان قم بیان داشت: در این راستا معاونت بهبود تولیدات دامی
سازمان جهاد کشاورزی استان قم ضمن هماهنگی با سایر ادارات و معاونتها و
تشکلهای مرتبط وظیفه برنامه ریزی
و تأمین پروتئین مورد نیاز استان را بر عهده دارد و در این زمینه گامهای
مؤثری برداشته شد به گونهای که امروز استان قم به عنوان یکی از قطبهای
دامپروری کشور مطرح است.
وی با اشاره به ظرفیتهای
دامپروری استان قم ابراز داشت: تعداد 2486 واحد صنعتی و سنتی گوساله پروار
بومی، دو رگ و اصیل با ظرفیت 93 هزار رأس و با تولید گوشت قرمز 20 هزار تن
در سال در استان قم وجود دارد.
دیان
اردستانی ادامه داد: تعداد 1102 واحد صنعتی و سنتی گوسفند پروار با ظرفیت
215 هزار رأس و با تولید 8 هزار تن گوشت قرمز در سال از دیگر ظرفیتهای بخش
دامپروری استان قم است.
تولید 29 هزار تن گوشت قرمز در سال گذشته در قم
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان
جهاد کشاورزی استان قم عنوان داشت: جمع کل گوشت قرمز تولید شده در استان
اعم از دام سبک و سنگین در سال 1400 با احتساب گوشت قرمز حاصل از دامهای
حذفی 29 هزار تن بوده که 3.2 درصد از تولید گوشت قرمز کشور را دارا است و
بر اساس همین آمار قم در جایگاه پانزدهم کشوری قرار دارد.
وی همچنین بیان داشت: تعداد 1267
واحد صنعتی و سنتی گاو شیری با ظرفیت 32000 رأس دام مولد و با تولید 158
هزار تن شیر؛ 4/1 درصد از سهم تولید کشور را دارا بوده و استان در این بخش
نیز در جایگاه 22 کشور است.
دیان
اردستانی اضافه کرد: در زمینه گوسفند داشتی 1515 واحد سنتی و صنعتی با
ظرفیت 255 هزار رأس میش مولد و تولید 400 هزار رأس بره در سال در استان قم
فعال است.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان
جهاد کشاورزی استان قم تصریح کرد: درمجموع استان قم با تولید 324 هزار تن
محصولات دام و طیور، 2 درصد از سهم تولید کشور را دار بوده ودر جایگاه چهاردهم کشوری قرار دارد.
وی با اشاره به برنامه ریزی
و پیگیری تکمیل و نگهداری از مجتمعهای دامپروری استان قم ابراز داشت:
استان قم در راستای اجرای سیاست انتقال دامداریهای موجود در محدوده شهری
به خارج از شهر نسبت به مکان یابی، برنامه ریزی
و احداث چندین مجتمع دامپروری اقدام کرده که تا پایان سال 1400، پنج مجتمع
گاو شیری، دو مجتمع گوساله پرواری و یک مجتمع گوسفند پرواری احداث شده است
که برنامه ریزی جهت تکمیل و رفع نواقص و مشکلات این مجتمعها یکی از چالشهای مجموعه معاونت میباشد.
اجرای طرح پلاک کوبی و هویت گذاری دام در استان قم
وی به اجرای طرح پلاک کوبی
و هویت گذاری دام در استان قم نیز اشاره کرد و ابراز داشت: این پروژه از
سال 1398 همزمان با کل کشور در استان شروع شد و محدوده جغرافیایی اجرای این
پروژه تمامی دامداریهای سطح استان میباشد که با مشارکت اداره کل
دامپزشکی استان، اتحادیه دامداران استان، سازمان نظام مهندسی کشاورزی و
منابع طبیعی استان، اداره امور عشایر استان و صندوق بیمه محصولات کشاورزی
اجرا میشود.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان
جهاد کشاورزی استان قم افزود: از ابتدای اجرای طرح تاکنون تعداد 92 هزار
رأس گاو و گوساله، 535 هزار رأس گوسفند و بره، 49 هزار رأس بز و بزغاله،
1854 نفر شتر و 56 رأس اسب در استان پلاک کوبی و هویت گذاری شدهاند، با توجه به زاد و ولد و نقل و انتقال دام، پروژه مستمر بوده و تعداد دام سالیانه افزایش مییابد،
دیان
اردستانی به ایجاد کشتارگاه بزرگ صنعتی دام در استان قم نیز اشاره کرد و
بیان داشت: به دلیل واقع شدن کشتارگاه دام موجود در حوزه خدمات شهری و
ایجاد مشکلات بهداشتی و زیست محیطی برای جمعیت شهرنشین و عدم وجود یک
کشتارگاه صنعتی دام در استان؛ احداث یک کشتارگاه مدرن و صنعتی دام در استان
ضروری به نظر میرسید که این مهم با برنامه ریزی و مکان یابی این معاونت و با تخصیص 20 میلیارد ریال از اعتبارات سفر مقام معظم رهبری
و اختصاص 60 میلیارد ریال تسهیلات و با مشارکت بخش خصوصی به ظرفیت 1000
رأس گوسفند و 100 رأس گوساله و اشتغالزایی 100 نفر در یک شیفت کاری در
منطقه جاده گازران احداث و به بهره برداری کامل رسید.
اجرای برنامه اصلاح نژاد و بهبود مدیریت گاو شیری و گوسفندی در قم
وی در خصوص طرحهای اصلاح نژاد و
بهبود مدیریت گاو شیری و گوسفند نیز عنوان داشت: هدف از اجرای این طرح بالا
بردن میزان تولید شیر خام و گوشت قرمز با انجام عملیات اصلاح نژاد و
آمیخته گری در بین گلههای گاو شیری و گوسفند داشتی استان میباشد.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان
جهاد کشاورزی استان قم بیان داشت: در این راستا بیش از 20 هزار دز اسپرم
داخلی و خارجی از طریق بخش خصوصی به دامداران استان تخصیص یافته است.
همچنین به منظور دستیابی به اهداف طرح، عملیات ثبت مشخصات ورکورد گیری، در بیش از 185 گله گاو شیری با ظرفیت 26000 رأس انجام گرفته است.
دیان اردستانی ادامه داد: همچنین در راستای افزایش تولید نسبت به آمیخته گری دام سبک (گوسفند و بز) استان با نژادهای سانن، آلپاین، رومانف و کرکی در قالب پروژه آمیخته گری کنترل شده اقدام شده است.
توزیع 130 هزار تن کنسانتره یارانه دار بین دامداران استان قم
وی در ادامه با اشاره به اجرای
طرح بهبود تغذیه و جایگاه دام گفت: این معاونت با هدف تنظیم بازار و تأمین
نیاز غذایی دام استان با همکاری اتحادیه دامداران، کارخانجات خوراک دام
استان و سازمان نظام مهندسی کشاورزی و منابع طبیعی اقدام به برنامه ریزی
و نظارت بر تولید و توزیع بیش از 130 هزار تن کنسانتره یارانه دار بین
دامداران کرده است. همچنین با ارائه تسهیلات توسعه بخش کشاورزی و با
استفاده از نظرات کارشناسان بیش از 150 واحد دامداری روستایی را بهسازی
نموده است.
دیان
اردستانی در خصوص ساماندهی دامها در استان قم نیز عنوان داشت: در این
پروژه بیش از 2100 واحد دامداری صنعتی استان مورد پایش قرار گرفته و نسبت
به شناسایی و تفکیک واحدهای فعال و غیر فعال اقدام شده است همچنین سعی شده
با ارائه نظرات کارشناسی و برنامه ریزی واحدهای نیمه فعال و غیر فعال به چرخه تولید برگردند.
معاون بهبود تولیدات دامی سازمان
جهاد کشاورزی استان قم تعیین قیمت تمام شده محصولات زیر بخش دام و طیور
استان و پیگیریهای مکرر جهت تصویب قیمت این محصولات در راستای حمایت از
تولیدکنندگان این بخش و استمرار تولید و تضمین امنیت غذایی جامعه، تکریم
ارباب رجوع در سال 1400 به تعداد 4000 نفر، نظارت بر تولید کارخانجات خوراک
دام، کنترل جوجه ریزی از دیگر برنامههای معاونت بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی استان قم است.