20 هزار تُن گندم در قم برداشت میشود
اقتصادی
بزرگنمايي:
عصرقم- محمد رضا حاجی رضا روز پنجشنبه با حضور در
خبرگزاری جمهوری اسلامی مرکز قم در گفتوگو با خبرنگاران بیان کرد:
زمان برداشت گندم در قم از اواسط اردیبهشت ماه تا پایان خردادماه است و در
این فرآیند از 150 دستگاه کمباین تحت نظارت بهره برداران استفاده خواهد
شد.
وی گفت: براساس راهبرد الگوی کشت درزمینه
تولید گندم، از ارقام مقاوم و مناسب کشت در شرایط آب و هوایی قم استفاده
میکنیم تا این محصول در استان باکیفیت مناسب تولید شود.
وی تاکید کرد: پایشها نشان میدهد وضعیت
مزارع گندم استان برای تولید محصول مناسب است و برای تامین آب مورد نیاز
این محصول در روزهای اخیر حق آبه کشاورزان قم از سد 15 خرداد رها سازی شد.
وی ادامه داد: رهاسازی حق آبه کشاورزان
استان با توجه به شرایط خشکسالی موجود، راهکاری مناسب برای تأمین آب پایانی
کشت گندمکاران قمی و حفظ محصول ایشان از آسیب های ناشی از کمبود منابع آبی
بود که در زمان مناسب انجام شد.
حاجی رضا در بخش دیگری از سخنان خود با
بیان این که در قم ماهانه 10 تن گندم مصرف میشود نیاز سالانه استان به این
محصول را 120هزار تن، اعلام کرد و بیان داشت: مازاد نیاز قم به گندم از
سایر استانهای تولید کننده این محصول در کشور و یا واردات از کشورهای مطرح
در زمینه تولید گندم تامین میشود.
وی با اشاره به این که نیاز استان به گندم
همیشه برای چند ماه آینده تامین و تدارک میشود، افزود: تامین امنیت غذایی
مردم مهمترین اولویت سازمان جهاد کشاورزی قم است و در همین راستا پیش بینی
های لازم برای پاسخ به نیاز استان انجام شدهاست.
گفتنی است کیفیت گندم تولیدشده در قم
مطلوب است، همچنین کشت گندم بیشتر در جعفرآباد این استان صورت میگیرد و
کشاورزان بومی منطقه در این زمینه مهارت خاصی دارند.
بیش از 2 هزار غله کار در مناطق مختلف
استان قم مشغول فعالیت و کشت محصولات راهبردی همچون گندم هستند؛ به طور کلی
بیش از 14 هزار بهرهبردار در زمینه تولید محصولات کشاورزی در قم فعال
هستند، همچنین میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال 850 هزار تن
در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را
روستاییان استان تشکیل میدهند بهنحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود 50 درصد
اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.
گندم مورد نیاز استان قم در سیلوی بِتُنی
110هزار تُنی شهید آصف نخعی که در جنوب غربی شهر قم در محور قم ـ سلفچگان
قرار دارد، ذخیره میشود؛ این سیلو با توان تخلیه و بارگیری 200 تُن در
ساعت، در زمینی به مساحت 90هزار مترمربع ساخته شده و از امکانات و تجهیزات
کامل تخلیه و بارگیری گندم برخوردار است.
تعداد 888 نانوایی دریافت
کننده آرد یارانهای در استان قم نان مورد نیاز مردم را تأمین می کنند،
همچنین پنج کارخانه تولید آرد در قم فعال است و میزان آرد مصرفی نانواییها
در این استان در هر ماه بیش از 10 هزار تُن است.
لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/353657/