عصر قم

آخرين مطالب

آموزش کودکان استثنایی؛ یک روز توقف، هم جایز نیست! فرهنگی

آموزش کودکان استثنایی؛ یک روز توقف، هم جایز نیست!
  بزرگنمايي:

عصرقم- دو سالی است که شروع پاییز و ماه مهر برای دانش آموزان فصلی متفاوت از سال‌های قبل را رقم زده است و مشکلاتی را در حوزه آموزش بر سر راه شان قرار داده است؛ اما این تفاوت برای کودکانی که به هر دلیلی در زمره کودکان استثنایی هستند بر سر راه شان نه تنها مشکل قرار داده است بلکه گاهی باعث توقف روند آموزش‌شان نیز شده است.

امیر شریفی، مربی کودکان اوتیسم با اشاره به اینکه یکی از اولین مشکلاتی که اوتیسم ایجاد می‌کنند نقص توجه است، عنوان کرد: آموزش مجازی عملاً برای کودکان مبتلا به اوتیسم بی‌فایده است.

وی ادامه داد: نگاه کردن به صفحه گوشی و شنیدن صدای معلم از پشت تلفن، نیاز به توجه زیادی دارد که بچه‌های اتیسم نمی‌توانند انجام دهند؛ زیرا بچه‌های مبتلا به اوتیسم زمانی که مربی کنارشان هم هست به ‌راحتی یاد نمی‌گیرند.

وی افزود: حتی یک روز وقفه هم در آموزش کودکان مبتلا به اوتیسم تأثیر زیادی دارد و این دو سال بدون آموزش بودن این کودکان باعث شده است هر چیزی که در این سال‌ها بافته ‌شده بود تخریب شود؛ زیرا مربی‌ها نیز حاضر به برگزاری کلاس‌های حضوری و خصوصی نبودند به همین خاطر مشکلات زیادی به وجود آمد و بسیاری از کودکان دچار افت آموزشی شدند.

محمد نوری، مدیر دفتر فرهنگ معلولین، نیز در گفت‌وگو با ایسنا بابیان اینکه معلولین مشکلات متعددی ازنظر آموزش و تحصیل ‌دارند، عنوان کرد: برای دانش آموزان معلول نیز آموزش ها به صورت مجازی است و در برخی موارد برای نابینایان و ناشنوایان رابط‌ها به آن سر می‌زنند؛ اما برای سایر معلولین این رابطه وجود ندارد.

وی با اشاره به اینکه نباید دانش آموزان را رها کرد که وقت‌شان به بطالت بگذرد، افزود: به دلیل اینکه دانش‌آموزان به مدرسه نمی‌روند باید کتاب‌خانه‌هایی وجود داشته باشند که افکار آن‌ها را تأمین کنند.

نوری بیان کرد: در دو سال شیوع کرونا، برخی از کشورها کتاب‌خانه‌های متعددی برای معلولین تجهیز کردند تا بتوانند به صورت امانی در اختیار معلولین قرار بدهند تا در این ایام معلولینی که در خانه هستند از طریق مطالعه وقت خود را سپری کنند.

وی افزود: برای دانش آموزان معلول در پایه‌های مختلف نیز کتاب‌هایی در نظر گرفتند و بین کتاب‌خانه‌های محلات توزیع کردند و دانشجویان و مربیان نیز گروه‌هایی را تشکیل دادند که کتاب‌ها را به ‌صورت کتابخانه سیار به دانش آموزان معلول دهند؛ اما متأسفانه در ایران از این زمینه‌ها غفلت شده است.

مدیر دفتر فرهنگ معلولین بیان کرد: حدود 10 درصد جامعه ایران را معلولین مادرزادی و حادثه‌ای تشکیل می‌دهند؛ اما تولیدات فرهنگی برای آن‌ها بسیار کم است؛ مثلاً کتاب‌های بریل و صوتی برای نابینایان کم است و کتاب متناسب برای افراد مبتلا به اوتیسم وجود ندارد.

نوری افزود: در تهران نیز به عنوان پایتخت نیز تعداد کمی کتاب‌خانه و به صورت جزئی برای نابینایان وجود دارد و برای سایر معلولین اصلاً وجود ندارد.

وی ادامه داد: در آموزش‌های هنری نیز در برخی کشورها از معلمان و عموم مردم کمک گرفتند و افراد در محل‌های عمومی به دانش آموزان معلول نقاشی و یا سایر کارهای هنری آموزش می‌دهند و به معلولینی که در سنین بالاتر هستند کارهایی مانند تایپ، نویسندگی و... آموزش می‌دهند تا در آینده به‌عنوان شغل از آن استفاده کنند.

وی بابیان اینکه سازمان بهزیستی، آموزش استثنایی و NGO ها باید دست‌به‌دست هم بدهند، اظهار کرد: مردم پای‌کار هستند و اگر در هر شهر یا روستایی اعلام شود قطعاً افرادی اعلام همکاری می‌کنند؛ اما مدیریت این قضیه مهم است.

مدیر دفتر فرهنگ معلولین تصریح کرد: بیش از یک هزار و 200 NGO در بخش‌های مختلف حوزه‌ معلولین فعالیت می‌کنند که باید مدیریت شوند.

وی با اشاره به اینکه به عنوان یک NGO کارهای فرهنگی انجام می‌دهیم؛ اما در برخی از زمینه‌ها مجوز نداریم، بیان کرد: طرحی مبنی بر اینکه در محله‌ها برای معلولین کلاس‌های مرتبط با سنین‌شان برگزار کنیم را معرفی کردیم و اعلام کردیم که هزینه‌های آن را نیز تامین می‌کنیم؛ اما از آن استقبالی نشد و با سردی برخورد شد.

وی با تأکید بر اینکه در کشورهای مختلف از معلولین به عنوان سرمایه ملی یاد می‌شود، بیان کرد: همان طور که در ایران نفت و گاز سرمایه ملی قلمداد می‌شود در جهان با معلولین نیز به عنوان یک سرمایه برخورد می‌شود؛ زیرا آمار بزهکاری در معلولین پایین است و از طرف دیگر اکثر معلولین ضریب هوشی بالایی برخوردار هستند.

مدیر دفتر فرهنگ معلولین ادامه داد: نابینایی در ایران داریم که پنج سال استاد نمونه دانشگاه شد همچنین دختر نابینا و ناشنوا مطلق داریم که قبل در 20 سالگی دکترا گرفت. از این نوع افراد تعداد زیادی در شهرها وجود دارند که ناشناخته مانده‌اند.

وی بابیان اینکه طرحی به عنوان طبیعت‌گردی برای معلولین مطرح شد؛ اما اجرائی نشد، اظهار کرد: دورهمی برای معلولین به ویژه نابینایان و ناشنوایان ضروری است و آموزش استثنایی می‌توانستد این فضا را مهیا کند تا معلولین با یکدیگر دیالوگ برقرار کنند و این دیالوگ‌ها مدیریت و افکار آن‌ها جهت‌دهی شود.

آموزش مجازی و چالش های ناشی از آماده نبودن زیر ساخت های آن برای دانش آموزان معلول و استثنایی که تحصیل و آموزش برای شان روزنه ای امید به آینده و زندگی بهتر بود تبدیل به یک بحران و دلیلی برای ناامیدی شدن و احساس محدویت‌کردن شده است و باعث شده فعل های خواستن و توانستنی که در مدرسه صرف کرده بودند را به فراموشی بسپارند.

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/330558/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

تلویزیون آمریکا: هیچ کس به اندازه آیت الله خامنه‌ای از شعارتان خوشحال نمی‌شود!

اجتماع مردم قم در حمایت از طرح حجاب و عفاف برگزار می شود

همایش جمعیت خدمت‌رسانی فاطمی‌ها در قم برگزار شد

اجتماع مردم قم در حمایت از فراجا برگزار می شود

رصد صفحات فضای مجازی قم در قالب طرح نور /به 150 نفر تذکر داده شد

تقویم و اوقات شرعی پنجشنبه 6 اردیبهشت ماه 1403 به افق قم

ترفند متفاوت آدم ربایان به دام انداختن مردم

آیت‌الله رئیسی: شرکت‌ها و متخصصان ایرانی آماده مشارکت در پروژه‌های عمرانی سریلانکا هستند

ممنوعیت فروش گوشت لاکچری در قم +فیلم

واکنش سخنگوی شورای شهر قم به انتقادات از سفر مدیران شهری به اروپا

اجلاسیه سراسری روسای شورا‌های اسلامی کشور به میزبانی قم برگزار می‌شود

همایش ملی پیاده‌روی بانوان در قم برگزار می‌شود

ماجرای تعطیلی شنبه یا پنجشنبه جنجالی شد

پیش بینی وضعیت بارندگی برای آخر هفته

دکلمه زیبای خسرو شکیبایی

13 خیابان در سطح شهر قم بازگشایی شد

استاد حوزه علمیه قم : اگر برای آبادانی دین کاری نمی کنیم، دین را خراب تر نکنیم

بازدید منتخبان مردم قم در مجلس از مرکز تحقیقات اسلامی نور

همایش ملی پیاده روی بانوان در 21 اردیبهشت ماه قم برگزار می شود

مونوریل قم از خواب زمستانی بر می‌خیزد

عوامل موثر در زایمان زودرس

آیت‌الله رئیسی: صهیونیست‌ها امروز منفورترین رژیم در نگاه مردم جهان هستند

رئیس جمهور ونزوئلا: آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

آیت‌الله مدرسی یزدی: شورای نگهبان در بررسی مصوبات، به نظرات مشورتی پژوهشکده توجه می‌کند

نزدیک بشیم به هم یا نزدیک نشیم؟

هرروز یک سری مشکل هست!

حمایت بیش از هزار استاد حوزه علمیه قم از اجرای طرح «نور» فراجا

میز تحریریه| توضیحات معاون شهرداری قم درباره ترافیک تقاطع میدان سپاه

آخرین تمرینات بلندقامتان جوان قم برای حضوری در لیگ برتر

پایان دوره توانمند سازی معاونین و مربیان پرورشی مدارس سمپاد در قم

مونوریل قم پس از 10 سال وقفه از سر گرفته می‌شود

رئیس سازمان سنجش: اینترنت در روزهای کنکور قطع نمی‌شود

میانگین سن مادران و پدران ایرانی در تولد اولین فرزند

هشدار زرد هواشناسی؛ وزش باد شدید در مناطق جنوبی کشور تا هفته آینده

محاکمه پرستار قلابی به جرم قتل زن مسن

راهکارهایی برای مراقبت از سلامت روان

تأثیر عمل لازک بر تنبلی چشم

بهترین زمان برای تولد نوزاد

آیت الله خامنه ای : برخی توصیه می‌کنند یک خواسته آمریکا را قبول کنید تا مشکل حل شود / تحریم‌ها موجب شکوفایی استعداد‌ها شده

آیت الله خاتمی خطیب این هفته نماز جمعه تهران

رئیس جمهور ونزوئلا : دوستی ما با ایران واقعی و راهبردی است و نه سیاسی و موقت/ آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

آیت‌الله خامنه‌ای تحلیل دقیق و عمیقی از تحولات دنیا دارند

آیت الله خاتمی، خطیب این هفته نماز جمعه تهران

دنیا را چقدر جدی گرفتیم !

اجازه تصمیم‌گیری نادرست در حوزه طرح جامع شهر قم را نمی‌دهیم

فروش گوشت لاکچری در قم ممنوع شد

گردنه «تته» کردستان پس از 5 ماه بازگشایی شد

دادستان کل کشور: طرح نور با همین جدیت و قاطعیت استمرار خواهد داشت

تصاویری از تخریب و ریزش چند خانه بر اثر آبگرفتگی در کاشان

105 هکتار از بیابان‌های قم کانون تولید ریزگرد شده‌است