عصر قم

آخرين مطالب

خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم سازمان حفاظت محیط زیست

خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم
  بزرگنمايي:

عصر قم - اتحادیه جهانی علوم خاک، در راستای ارج نهادن به اهمیت خاک و جلوگیری از تخریب و نابودی آن، روز 5 دسامبر ( 15 آذر) را به عنوان روز جهانی خاک نامگذاری کرد. بزرگداشت این سال و این روزها از طرف جامعه جهانی بیانگر لزوم توجه هرچه بیشتر به این سرمایه عظیم خدادادی است کـه بـه علـت افـزایش نیازهـای روزافزون جمعیت جهان تحت فشار مضاعف قرارگرفته است.

به گزارش روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست استان یزد، با اتکاء به شعار روز جهانی خاک سال 2020 میلادی «خاک را زنده نگه داریم و تنوع زیستی خاک را حفظ کنیم » توجه به خاک بعنوان یکی از عناصر مهم حیات در کنار آب و هوا بسیار ضروری است و از آنجاییکه در سالهای اخیر آسیبهای جدی به خاک و تنوع زیستی آن وارد شده، تلاش همه اقشار جامعه برای زنده نگه داشتن و حفاظت از آن ضروری است.
خاک به عنوان منبع طبیعی، سرمایه ملی و بستر حیات، نقش اساسی در استقرار و رشد جوامع بشری و نیز سایر مخلوقات دارد و در واقع بخشی از زنجیره غذایی انسان و سایر حیوانات از خاک است، به همین دلیل هرگونه آلودگی موجود در خاک می‌تواند در طی زنجیره غذایی، به سطوح بالاتر انتقال یافته و در نهایت در انسان تمرکز یابد.
با درک عمیق قدر و منزلت منابع خاک کشور و لزوم حفظ و حراست از این سرمایه خدادادی جهت بهره برداری پایدار و حفظ امانت برای نسلهای آینده، اعتقاد راسخ داریم که توسعه پایدار هیچ کشوری بدون توجه بـه منـابع خـاک، دسـت یافتنی نخواهد بود. 
امروزه آثار زیانبار عدم توجـه بـه سـنت هـای الهـی و سـوء مدیریت در بهره برداری از منابع خاک و اراضی پدیدار گشته و زنگ خطر جدی را در مورد رفاه، سـلامت، و حتـی ادامه حیات بشر به صدا درآورده است.
زندگی سالم و پایدار بدون خاک سالم امکانپذیر نیست، زیرا خاک سالم، امنیت غذایی را تأمین می کند. اینکه به بهانه تامین غذای امروز و افزایش تولید از کود و سموم شیمیایی بی رویه استفاده می کنیم، خاک های حاصلخیز را از بین برده و دیگر نسل آینده منبعی برای تامین غذای خود نخواهد داشت و این در تقابل با اصول توسعه پایدار است، از سوی دیگر آلودگی خاک به راحتی به گیاهان و منابع آبی و موجودات آبزی انتقال یافته و سلامت مصرف کننده را به خطر می اندازد.
خاک عنصر ارزشمند در تداوم زمین است و حیات هر موجود زنده ای به خاک وابسته است که در واقع نجات جان همه موجودات مرتبط با نجات جان این ماده حیاتی است و با توجه به غیر قابل تجدید بودن و نقش های متعدد و حیاتی خاک در طبیعت، حفظ آن برای آینده پایدار و امنیت غذایی ضروری است و به طور جدی زمان آن رسیده است تا با آلودگی خاک مبارزه کنیم و با تلاش مردم و مسئولان آن را برای نسل های حال و آینده زنده نگه داریم.
به این مناسبت به منظور اهمیت این روز وبیناری همراه با حضور متخصصین حوزه خاک در استان یزد برگزار شد. 

لینک کوتاه:
https://www.asreqom.ir/Fa/News/225716/

نظرات شما

ارسال دیدگاه

Protected by FormShield
مخاطبان عزیز به اطلاع می رساند: از این پس با های لایت کردن هر واژه ای در متن خبر می توانید از امکان جستجوی آن عبارت یا واژه در ویکی پدیا و نیز آرشیو این پایگاه بهره مند شوید. این امکان برای اولین بار در پایگاه های خبری - تحلیلی گروه رسانه ای آریا برای مخاطبان عزیز ارائه می شود. امیدواریم این تحول نو در جهت دانش افزایی خوانندگان مفید باشد.

ساير مطالب

بابل فرزندان شهیدش را به آغوش می‌کشد

آزمون‌های آموزش و پرورش تا اطلاع ثانوی لغو شد

هشدار دادستانی کل کشور به عناصری که با رژیم صهیونیستی همکاری می‌کنند

مهلت ثبت‌نام آزمون استخدامی آموزش‌وپرورش فردا به پایان می‌رسد

ترکیدگی لوله آب در میدان قدس تهران بر اثر انفجار

ادامه عملیات امدادرسانی در نارمک در پی حمله رژیم صهیونیستی

انبار کاغذ بر اثر بی‌احتیاطی در آتش سوخت

تصاویری از کودکان و جوانانی که در تجاوز رژیم صهیونیستی به شهادت رسیدند

اواخر هفته 15 هزار نفر از حجاج از مرز شلمچه به کشور باز می‌گردند

پیکر مطهره 6 ساله از میان آوارهای شهرک شهید چمران پیدا شد

بندی که به رئال 18 میلیون یورو ضرر زد

عصبانیت پوچتینو از پولیشیچ؛ من مربی‌ام، نه مترسک!

ستاره‌هایی که جام جهانی باشگاه‌ها را از دست دادند

پاری‌سن‌ژرمن به جهان درس فوتبال داد!

بدون باخت و صدرنشین مطلق

نحوه بازگشت ملی‌پوشان تنیس روی میز به کشور مشخص شد

برترین گل‌های آرسنال در فصل 25-2024

بازیکن قرضی استقلال: ملوان شایسته قهرمانی بود

برترین گل‌های ستاره‌های سابق زیر 21 سال اروپا!

گتوزو سرمربی تیم ملی ایتالیا شد

ورزش‌های مخصوص افراد مبتلا به دیابت

درمان آلزایمر با جویدن آدامس در شبکه‌های اجتماعی بر سر زبان‌ها افتاده!

ضرورت دسترسی فوری بیماران خاص به سهمیه دارویی تیرماه

آغاز موج جدید عملیات وعده صادق3؛ منزل نتانیاهو مورد حمله قرار گرفت

شنیده شدن صدای آژیر و انفجار در آسمان تل‌آویو

شنیده شدن صدای چند انفجار در قدس اشغالی

وزیر اطلاعات: با معدود عوامل نفوذی رژیم صهیونیستی برخورد قاطعانه می کنیم

درگیری موفق پدافند قم با پهپادهای اسرائیلی

ادعای وزیر فرانسوی علیه برنامه هسته‌ای ایران

تخریب ساختمانی در تل‌آویو، ناشی از سومین حمله موشکی به اسرائیل

دستگیری عوامل خرابکاری در انفجارهای امروز تهران

ترامپ: حمله به ایران باید رخ می‌داد/ پوتین آماده میانجیگری است

ترامپ: به‌زودی به صلح بین اسرائیل و ایران دست می‌یابیم

قیمت انواع حبوبات در بازار قم اعلام شد

منطقه ای در نیاوران مورد هدف رژیم صهیونیستی قرار گرفت

منطقه نیروهوایی تهران مورد اصابت قرار گرفت

پزشکیان: در صورت تداوم اقدامات خصمانه اسرائیل، پاسخ‌ها قاطع‌تر و شدیدتر خواهد بود

وزارت اطلاعات مورد هدف یک پرتابه دستی انفجاری قرار گرفت

حمله به فرودگاه امام تکذیب شد

اصابت جزئی ریزپرنده به ساختمان فاتب

تصویری دیگر از حمله وحشیانه رژیم صهیونیستی به مناطق غیر نظامی و مسکونی تهران

ویدئویی از انفجار محله تهران پارس

سرلشکر شادمانی: عملیات‌های نیرو‌های مسلح تا پشیمانی رژیم صهیونیستی ادامه دارد

آغاز حملات تازه پهپادی ایران به سرزمینهای اشغالی

موافقت با آزادی و مرخصی 28 زندانی در کهک به مناسبت عید غدیر

کافو: بهتر از گتوزو برای ایتالیا وجود ندارد!

تیم ملی والیبال نوجوانان ایران فینالیست کاوا شد

رضا درویش: دشمن بداند برای ایران از جان می‌گذریم

لغو اردوی آماده سازی فجر سپاسی

قایدی و سردار در میان تأثیرگذارترین‌های امارات